Slika nije pronađena

Iako ti to možda sada zvuči čudno, postoji šansa da se za pet ili deset godina nećeš više družiti s ljudima s kojima si sada bff. I to je najnormalnija stvar na svijetu.

Neka prijateljstva jednostavno pucaju. To se može dogoditi zato što ste krenuli u druge razrede, druge škole, upisali ste drugačije izvan nastavne aktivnosti ili izlazite na drugačija mjesta. No, ponekad prijateljstva završavaju na čudne načine.

Postoji mogućnost da se tvoj prijatelj ili prijateljica više ne želi družiti s tobom, ali ne zna kako da ti to kaže na lijep način pa to pokušava napraviti tako da ti to niti ne primijetiš. Ovo su skriveni znakovi koji govore da te se prijatelji pokušavaju riješiti:

1. Imaju čudne izlike zašto se ne žele družiti

Naravno da je u redu kad ti netko kaže da se ne može družiti jer se ne osjeća dobro i taj dan nije bio u školi. Ali ako ti netko konstantno govori neke izmišljotine zašto se ne može družiti vrijeme je da preispitaš taj odnos. Do sada ste se uvijek nalazili nakon škole, a sad odjednom više ne mogu jer baš svaki dan treba pomagati starcima oko nečeg.


2. Otkazuju u zadnji čas

Napravite cijeli plan i na početku se jako vesele druženju, ali onda u zadnji čas sve otkažu. Naravno da se može dogoditi da netko ne može u zadnji čas, ali ako se ovakve situacije ponavljaju često onda nešto nije u redu.

3. Nisi uključena u događanja

Na Instagramu vidiš fotku na kojoj je cijela ekipa bila na cugi u gradu, a tebe nisu zvali? Na Facebooku vidiš cijelu galeriju fotografija s partyja na koji baš slučajno nisi bila pozvana? Ili još gore, saznaš da ekipa ima neki grupni inbox u kojem ti nisi? Ovo je poprilično siguran znak da te ignoriraju ili više ne žele da budeš dio njihove ekipe.


4. Odgovori na poruke uvijek kasne

Nekoć ste stalno svi visili na WhatsAppu, a sada im treba sto godina da odgovore na poruku ili da se jave uopće. Ili još gore, vidiš da je netko pročitao tvoju poruku ('Seen' je najgora stvar ikad!) i jednostavno nema odgovora. Jednom ili dva puta možeš oprostiti jer se svakom dogodi, ali ako to postane sve češće razmisli o tome jesu li vrijedni tvog živciranja.

5. Odjednom su promijenili plan

Uvijek je bio dogovor da se nakon škole nađete u parku i družite, ali sad njih nema. Dogovor je isto tako bio da svaki petak idete van, ali odjednom više nitko ne zove van. Kao da svi imaju neki drugačiji životni raspored – možda su stvarno svi postali zauzeti, a možda su jednostavno napravili planove bez tebe.

Prekid prijateljstva ne mora značiti da ćete sada postati neprijatelji već samo da ćete krenuti drugačijim putem i družiti se s drugim ljudima. Probaj iskreno popričati sa svima jer je najbolje znati na čemu si, a ako shvatiš da to društvo više nije za tebe pronađi novo i nemoj previše vremena trošiti na živciranje.


Foto:

I.I.

Pročitajte još:

Ovo ne radi: stvari kojima upropaštavaš prijateljstvo

SOS frendica: kako spasiti prijateljstvo?

Gotovo je? Znakovi da BFF želi prekinuti prijateljstvo s tobom

prijatelji znakovi društvo ignoriranje

Još vijesti