Slika nije pronađena

Možda ne bi trebalo generalizirati probleme u prijateljstvima, ali moramo priznati da nam se većina ovih situacija dogodila.

Svako prijateljstvo je različito, ali se uglavnom susreće s istim problemima. Kada se nađemo u pojedinim situacijama pitamo se kako se nositi s tim i ne zeznuti prijateljstvo.

Zna se dogoditi da ne možemo podnijeti prijateljičinog dečka ili je prezauzeta za druženje s nama, ali važno je znati riješiti navedene probleme:


Problem:

Tvoja prijateljica je prezauzeta za planove s tobom i često otkazuje dogovore

Rješenje: Pobrini se za to da postane svjesna toga što radi te joj daj do znanja da te svaki put iznova razočara svojim otkazivanjem planova i zatraži od nje da ponovno bude osoba na koju se možeš osloniti. Ako ona nastavi sa svojim ponašanjem prestani joj se javljati toliko često i provodi vrijeme s prijateljima kojima je stalo.Problem:

Ne možeš podnijeti prijateljičinog dečka

Rješenje: Njen dečko je njen izabranik, a ne tvoj i baš ti se zato ne mora sviđati. Nekada je teško razumjeti što spaja dvoje ljudi, ali ako zbilja ne možeš podnijeti njenog dečka pokušavaj se što više družiti s njom kada on nije u blizini. Uvijek možeš reći što osjećaš u vezi njega, ali nemoj ju pokušavati odgovoriti od veze s njim jer će vam to ugroziti prijateljstvo. No, ako je njen dečko zbilja loš za nju i zbog njega se ponaša autodestruktivno- moraš reagirati.Problem:

Prijateljica i ti bile ste toliko bliske, a sada nemate tema za razgovor

Rješenje: Vaši životi su možda postali toliko različiti da prijateljstvo više nije isto kao nekada. Prijateljstva imaju svoje uspone i padove, a neki od njih nažalost potraju cijeli život. Pokušaj vidjeti možeš li što popraviti u vezi toga, ali ako ne ide ne morate skroz prekinuti kontakt, no nećete se sigurno više često družiti.Problem:

Upoznala si BFF s drugom dobrom prijateljicom, a sada su one toliko bliske da te uopće ne uključuju u planove

Rješenje: Premda će ovo zvučati otrcano, ali takve stvari se često događaju. Možda su se njih dvije baš dobro složile i kliknule na prvu, a ti ćeš morati vidjeti možeš li održati prijateljstvo s obje ili barem s jednom. Ako ne ide- kreni dalje.Problem:

Prijateljica te odbacila bez objašnjenja, ali ti ga trebaš

Rješenje:

Kada je već prijateljstvo pošlo po zlu, dobro je kada su obje prijateljice svjesne zašto su `raskrstile` jedna s drugom. Često, prijatelji nam ne daju priliku da saznamo zašto su nas odbacili i prestali se družiti s nama. Uvijek možeš pričekati da se malo slegne prašina pa razgovarati s prijateljicom i pitati što se dogodilo kako bi mogla nastaviti normalno dalje sa svojim životom.


Problem:

Nekada osjećaš da prijateljica nije uz tebe

Rješenje:

Moguće je da je tvoja prijateljica sebična osoba te se s tobom druži kako bi ispunila neke svoje potrebe. Biti sebičan u prijateljstvu nije dobro jer pravi prijatelj je uvijek tu da nam pruži podršku i da osjećamo da je uz nas. Ako o tome razgovaraš s prijateljicom i ona kaže da nije tako, a ponaša se drukčije slobodno išetaj iz takvog prijateljstva.Problem:

Ona je ljubomorna na tebe

Rješenje:

Ljubomora je najveća prepreka za bilo kakvu vezu pa tako i prijateljsku. Kada počnemo biti ljubomorni na prijatelje tada znamo da mislimo samo na sebe jer sumnjamo u svoje sposobnosti i postajemo sadisti. Prijateljica bi trebala biti sretna zbog tvog uspjeha i tvoje sreće, a ne ljubomorna. Pokušaj s njom razgovarati jer možda ispod leži dublji problem njenog nezadovoljstva s kojim ti nemaš veze, ali ga mora projicirati kroz ljubomoru.

prijateljstvo problemi s bff Prijateljica bff

Još vijesti