Slika nije pronađena

Kako se ponašaš kada si u društvu s frendicama? Ako radiš neku od ovih stvari, možda je vrijeme da ih prestaneš raditi jer osim što nije pristojno, pokazuješ prijateljicama da te nije briga za njih.

Kada si već dugo nekome frendica lako je zaboraviti da se svejedno prema toj osobi trebaš ponašati pristojno i pokazati joj da ti je draga, ali i da ju ne uzimaš zdravo za gotovo. Frendica ne treba slušati svaki dan tvoje jadikovke o tome kako te simpa ne primjećuje, jer budimo realni, sigurno joj je već dosta da plačeš za likom koji te ne zaslužuje, ali svejedno – šuti, sluša te i savjetuje. Da bi prijateljstvo opstalo i bilo čvrsto, važno je da jedni drugima pokazujete da vam je stalo do vašeg odnosa. To ne znači da trebaš frendici svaki put na kavi govoriti da ti je važna, već se to iščitava iz nekih malih sitnica koje radiš. Isto tako, postoje sitnice koje će joj pokazati i da ti nije stalo, kao i da si loša prijateljica. Ovo su navike i sitnice zbog kojih te tvoje frendice mogu okarakterizirati lošom prijateljicom.

1. Ne primjećuješ male stvari koje napravi za tebe

Reći primjerice 'hvala' kada frendica napravi nešto lijepo za tebe je sitnica, ali njoj će to biti drago čuti i pokazat će joj da cijeniš i najmanje geste. To ne znači da moraš za svaku stvar i hrpu puta dnevno reći hvala. Ali zašto je bitno reći nekada hvala? Zapamti da ti nitko od tvojih prijatelja ne duguje to da ti bude prijatelj, svi su u tvojem životu dobrovoljno i zato što si im draga. Ako ćeš se ti prema njima ponašati kao da te nije briga za njih, nemoj se iznenaditi ako se oni počnu sve rjeđe javljati.2. Tipkaš po mobu dok ti frendica nešto priča

Nije da želimo zvučati kao tvoji starci, ali spusti mobitel, makni ga iz ruku, sa stola – kada ti netko nešto priča. Pogotovo kada ti frendica nešto priča. Što može biti toliko bitno na mobitelu da ne možeš poslušati što ti tvoja prijateljica, osoba do koje ti je stalo, ima za reći? Ništa. Ovo je jedna jako ružna i iritantna navika koju hrpa ljudi danas ima, a da ju ni ne primjećuje. Tipkanje po mobitelu dok s nekime razgovaraš nije lijepo, čak iako se tebi ne čini kao big deal, je. Ovom radnjom govoriš da ti je bitnije i važnije ono što je na tvom ekranu moba nego osoba s kojom se u tom trenutku družiš. To je totalni znak nepoštovanja i drugoj će se osobi činiti da ju ni ne slušaš. Kada si na kavi ili na bilo kakvom druženju s frendicama, spremi mobitel.

3. Pričaš negativno o njihovim drugim prijateljima

Svi imamo prijatelje čije druge prijatelje ne podnosimo. Ne mogu si svi biti dobri sa svima i to je u redu. Ali to ne znači da moraš pričati negativne i loše stvari o tim drugim prijateljima. Ogovaranjem tih prijatelja ti zapravo pokazuješ svojoj frendici da postoji šansa da isto tako pričaš o njoj nekim drugim ljudima. Sjeti se onog zlatnog pravila: ako nemaš ništa lijepo za reći, bolje ne reci ništa.4. Lažeš

Ako frendica u dućanu isprobava haljinu i stoji joj katastrofa, sigurno će cijeniti ako joj to i kažeš, a ne da joj lažeš samo kako joj ne bi povrijedila osjećaje. Više ćeš ju povrijediti lažima nego istinom. Frendice ste i možete si reći sve, čak ako su to i stvari koje nije lako čuti. Na kraju krajeva, frendica će ti biti zahvalna. Ista je stvar primjerice i kada moraš otkazati neki vaš dogovor jer imaš dejt ili ti se jednostavno ne da izaći iz kuće jer si lijena – reci joj pravi razlog, a nemoj izmišljati laži. Ako ti je prava frendica, razumjet će.

5. Uvijek kasniš

Iako u tvojoj glavi to može biti simpatično, jer tebe svi znaju kao 'onu koja uvijek kasni', nije simpatično. Konstantno kašnjenje na dogovor je čak i pomalo uvredljivo. Frendica to može protumačiti kao znak da ti nije dovoljno stalo do nje da se potrudiš pojaviti u dogovoreno vrijeme. Svima se dogodi da nekada zakasne, postoje stvari na koje ne možeš utjecati, ali ako svaki, baš svaki put, kasniš, promijeni to. Nemoj samo reći 'ah znaš mene, nikada ne dolazim na vrijeme', NE, potrudi se doći na vrijeme. Ovo je navika koju je dobro usvojiti i za ostale situacije u životu, ne samo dogovore s frendicom. Dolazak na vrijeme na dogovore je mali znak pažnje koji sigurno možeš napraviti.


Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Tvoja frendica se zna baš grozno ponašati?! Ovih pet znakova ukazuju na to da te fakat NE poštuje

Prekid s prijateljicom je nekad neizbježan - kako znati da ne ide dalje i što nakon prekida?

Frendica je nešto posudila od tebe pa tu stvar izgubila? Umjesto da urlaš na nju, ovako reagiraj

Prijateljica loša osoba navika prijateljstvo ponašanje

Još vijesti