Slika nije pronađena
Kada si posljednji put očistila školsku torbu? Vjerojatno je prošlo duuuugo vremena jer (come on), tko se toga još sjeti. No jesi li znala da je upravo ta torba u koju svakodnevno stavljaš knjige, peciva, novčanik, ključeve, stvari za tjelesni, pravo leglo bakterija? Neki čak tvrde da u školskim torbama ima više bakterija nego na wc školjci. #bljak

No da te ne bi prozvali prljavicom ili da ne bi pokupila neku zarazu, postoji par koraka uz koje možeš brzinski oprati svoju torbu, bez da za to `gnjaviš´ mamu. A iskreno govoreći, kada nešto staviš u koš za prljavu robu, na taj komad čekaš danima (jer se mami ne žuri).

Ovo je par koraka na putu do čistoće...

Korak 1: Isprazni svaki pretinac i džepić.


Korak 2: U lavor ili veću posudu promiješaj toplu vodu i tekući deterdžent (+ za dezinfekciju možeš dodati ulje čajevca).Korak 3: U pripremljenoj tekućini namoči spužvu (baš kao kada si redar u školi) ili staru četkicu za zube.
Korak 4: Spužvicom dobro natapkaj vanjski dio torbe (ako je napravljena od tkanine) ili ju obriši (ako je kožna).Korak 5: Izokreni torbu na drugu stranu i istresi mrvice.
Korak 6: Uz pomoć spužvice obriši unutrašnji dio ili poprskaj s raspršivačem za dezinfekciju.
* Dezinfekcijsko sredstvo možeš napraviti uz malo limunovog soka, alkoholnog octa i vode. Promiješaj sastojke i stavi ih u bočicu sa sistemom za raspršavanje (kao što to imaju parfemi ili stare bočice od sprejeva za tijelo).

Koliko često pereš svoju torbu? Znaš kako kažu, čistoća je pola zdravlja!


Foto: wikiHow/ Instagram

S.T.R.

Testovi se bliže – kako da tvoje bilješke budu savršene?

Što moraš napraviti ako si osmi razred?

Kako im je to uspjelo? Tinejdžeri koji su sami zaradili milijune

Čišćenje bakterije koraci Školska torba

Još vijesti