Slika nije pronađena

Postoji barem sedam faza prijateljstva, a tek ona posljednja faza je pravo, iskreno prijateljstvo zauvijek. No, da biste do toga došle proći ćete kroz sito i rešeto i raditi većinu ovih dolje navedenih stvari. Prepoznajete li se u opisu?

via GIPHY


1. Govorite si međusobno sve o tjelesnom stanju – ona točno zna kad ti imaš mengu i ti znaš kad je njezino doba ovulacije. Pratite si međusobno probavni trakt i dijelite recepte za mršavljenje i za lice bez prištića. Fizičke probleme si olakšavate dijeljenjem informacija i savjeta i ništa vam se ne gadi čuti jedna o drugoj.

2. Poblesavite kad ste zajedno – s njom možeš biti u potpunosti 'svoja' i vaše fore su toliko interne da ih nitko drugi ne razumije. Pillow fight, stoj na rukama u vodi ili običan shopping zamislivi su samo s njom...

3. Ti si ustvari još jedno dijete njenih roditelja i ona tvojih – ne morate se međusobno pozivati na druženja, ručak ili večeru, vi možete 'banuti' jedna drugoj u bilo koje doba dana i pritom se osjećati kao kod kuće. Iako zajedno ponekad radite gluposti, njezini starci te vole i znaju da često dolazite u paketu.


4. Poruke koje razmijenite tijekom samo jednog dana teško je pobrojati – šaljete si doslovno sve – od fotki ručka, glupiranja u kameru, novih slika vaših simpatija, do novih tračeva... I sve to u real timeu.

via GIPHY


5. Apsolutno sve možete raditi zajedno – s njom obožavaš izaći van, u kino ili u park, ali sasvim vam je dobro i kad ostanete kod kuće jer vam zajedno nikad nije dosadno. S ostalima uvijek nešto posebno moraš isplanirati, a s njom je i ništa više nego dovoljno.

6. Malo si ljubomorna kada ti priča o svojoj novoj frendici – naravno da ne misliš da bi ju trebala imati ekskluzivno za sebe, ali novim ljudima u njezinom životu lakše pronalaziš mane (uglavnom do kad ih ne upoznaš – onda skužiš da su skroz okej). Ipak, nije ti baš drago da netko ugrožava tvoj položaj.

via GIPHY


7. Iskreno joj kažeš što misliš o njenom dečku – za neke ljude uljepšavaš svoje mišljenje, ali s njom si brutalno iskrena. Upozorit ćeš se ako čuješ da je njezin novi dečko muška flertuša ili da ju trača okolo. I to ćeš raditi samo kako bi ju spasila od slomljenog srca (okej, i dokazala se).

8. Radite planove zajedno – najbolje ljetovanje je ono vaše zajedničko, a kad ćete upisivati faks, bit ćete cimerice u domu ili u stanu. Tvoj plan uvijek uključuje nju, baš kao i njezini planovi tebe.

9. Vi ne poznajete pojmove 'privatnost' i 'stvari osobne prirode' – jer se ti uredno možeš javiti na njezin mobitel kada zove njena mama, znaš njezinu šifru za otključavanje moba, čak i piškite jedna pred drugom. Ukratko, ponašate se kao da ste jedno...


10. Ako se tvojoj BFF neka osoba ne sviđa, neće se ni tebi – otkad se tvoja BFF posvađala s novom curom u školi, ti ju hejtaš čak i bez da si ju upoznala. Uvijek joj čuvaš leđa i uvijek si tu za nju. Druge zajedno hejtate ili volite, ali nikako ne odvojeno jer ionako isto mislite.

Jeste li se prepoznale u opisu?


Foto: Pixabay/Visual Hunt/Unsplash/Shutterstock/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Vrijeme je ključno? Ovoliko sati druženja je potrebno da s poznanikom postanemo BFF

Sedam faza prijateljstva na putu do BFF - u kojoj ste vi fazi?

Da bi ti bila BFF, mora biti 'ista ti' – znanost potvrdila da biramo sebi slične ljude

znakovi prijateljstvo bff opis test

Još vijesti