Slika nije pronađena
Bez prijateljstva se ne može živjeti, a sigurno i ti imaš BFF za koju bi dala sve na svijetu. Ali, što ako tvoja prijateljica nije iskrena prijateljica već netko s kim prijateljstvo još neće dugo potrajati? Ovo je 10 očitih znakova zahvaljujući kojima ćeš odmah prepoznati imaš li kraj sebe lažnog prijatelja.

1. Nakon svake vaše svađe ti si ta koja se ispričava
Iako je ona pogriješila, ti si na kraju opet ta koja se mora ispričati. Ona nikad ne priznaje da je bila u krivu, a za svaki nesporazum okrivljuje tebe. Ova cura sigurno ti nije iskrena frendica.

2. Uvijek odaje tvoje tajne
Čak i kad obeća da nikome neće reći, tvoju tajnu opet sazna cijeli razred. Kakva je to prijateljica koja ne zna čuvati tajnu?!

via GIPHY3. Nikad ne ispuni svoja obećanja
Iako ti je već daaaaavno obećala da će ti pomoći kod učenja za završni test, još uvijek nije našla 'slobodnog vremena za to?' Ovo ti je i više nego odličan pokazatelj da joj nije stalo do tebe ni do tvog prijateljstva.

4. Stalno zavodi tvoju simpatiju
Iako zna da ti se on jako sviđa, svejedno se stalno vrti oko njega. Kakva to osoba zavađa simpatiju svoje najbolje prijateljice? Po našem mišljenju, to definitivno ne rade dobre i prave frendice.

via GIPHY5. Brani ti da se družiš s drugim curama
Ona je ljubomorna i svaki put kad izađeš s drugim frendicama ona je danima ljuta na tebe?! Čak i u slučaju da sama nema druge prijateljice, opet nije okej da bude ljubomorna na tvoje druženje s drugima.

6. Ogovara druge cure
Sklona je tračanju i redovito pred tobom ogovara druge cure iz razreda ili škole? Razmisli malo: možda isto tako ogovara i tebe kad nisi u blizini...

7. Uvijek otkazuje vaše dogovore
Koliko ste se već puta dogovorile za kino, ali je ona u zadnji čas otkazala? Tako ćeš najlakše vidjeti koliko je nepouzdana i da na nju jednostavno nikad nećeš moći do kraja računati. Dobra frendica? We don't think so!

8. Više puta si je uhvatila u laži

Ona nije iskrena i često je znaš uhvatiti u laži?! Što je najgore, njoj nije niti žao niti ti se ikada ispričala zbog toga. Stvarno nam se ne čini da bi to mogla biti tvoja BFF.

9. Saznala si da je govorila ružne stvari o tebi
Već si više puta čula da je, kad te nije bilo u blizini, govorila ružne stvari o tebi. To je itekako dobar znak da imaš posla s lažnom frendicom.

10. Osjećaš da to nije to
I na kraju... intuicija je opet ono na što se moraš osloniti. Naše 'šesto čulo' stvarno nas rijetko prevari pa je važno da ga dobro slušamo. Ako zaista duboko u sebi osjećaš da ona nije iskrena i dobra prijateljica, vrijeme je da odete svaka svojim putem.

via GIPHYFoto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Best friends forever? 10 znakova koji su dokaz da će vaše prijateljstvo trajati zauvijek

HOROSKOP Pet znakova s kojima se lako sprijateljiti i družiti

Je li se ovo dogodilo i tebi? Što napraviti kad ti najbolja frendica postane najbolja neprijateljica?

prijateljstvo savjeti lažni prijatelji