Slika nije pronađena

Svi imamo najbolju frendicu kojoj vjerujemo najviše na svijetu. Učinili bismo sve za nju; pomogli joj, slušali ju kada joj je teško i pristali na nešto čak i kada nam se ne da. Ali ne na sve – čak i u prijateljstvu postoji granica!

To što nas najbolja frendica može nazvati u dva ujutro ili nam se pojaviti na vratima kada poželi, ne znači da može kontrolirati naš život i nagovarati nas da činimo stvari koje ne želimo. Neki ljudi iskorištavaju prijateljstvo i potrebno im je jasno staviti na znanje gdje je granica. Nemojte dopustiti da vam frendovi rade ove stvari!

#Stalno vas ismijavaju

Jedna je stvar interna zafrkancijaizmeđu  tebe i frendice, a posve je druga stvar konstantno ismijavanje i ponižavanje. Ako te frendica stalno vrijeđa i zbija šale na tvoj račun, posebno u društvu, vrijeme je da otvoreno porazgovaraš s njom i daš joj do znanja da tako dalje ne može.

#Tetoviraju vas

Prošli tjedan je Miley Cyrus objavila fotku na kojoj izgleda kao da tetovira svog asistenta. Vidite, može vam se sviđati Mileyina muzika ili stil, ali nećete joj zato dopustiti da vas tetovira. To je 'crtež' koji ostaje cijeli život i ne želite dopustiti frendici, iz puke zezancije, da vam da trajnu uspomenu' – zato postoje tattoo majstori.

#Šišaju vas

Ovo ne vrijedi jedino u slučaju da je vaša frendica profesionalna frizerka; u svakom drugom bježite glavom bez obzira ako se pojavi sa škarama na vratima! Puno je suza proliveno i teških riječi izgovoreno zbog odrezane kose i loših frizura. Iako zvuči pomalo dramatično, tako to zaista izgleda kada 'eksperiment' s novom frizurom ne uspije.

#Stvaraju vam pritisak

Kao da nije dovoljno što nam profesori i roditelji stvaraju pritisak glede učenja i ocjena nego još trebamo frendicu koja će raditi isto! Nisu rijetki slučajevi kada jedna osoba nagovara drugu da primjerice više pije ili duže ostaje vani čak i ako to ova ne želi. Ne popuštajte ovakvmo pritisku, radite samo ono što vi želite!


#Govore vam kako da se oblačite i ponašate

Ok je poslušati konstruktivnu kritiku ili dobronamjeran savjet, ali to ne znači da nam frendovi trebaju diktirati kako da se ponašamo ili oblačimo. Važno je da ostanete dosljedni sebi čak i ako se jako bliski s najboljom frendicom.

#Dovode vas u opasne situacije

Iako su vam ovo puno puta roditelji rekli, nije loše ponoviti: pazite da vas ne dovedu u 'nezgodne' situacije. Ako je frendica cugala, a sada želi voziti, odite na autobus ili tramvaj. Nemojte dopustiti da vas uvuku u potencijalno opasne situacije ili ilegalne radnje jer bi vam poslije moglo biti žao.


#Ucjenjuju vas

Ako vas frendica ucjenjuje, budimo realni – nije vam frendica! Vrijeme je da ju po kratkom postupku izbacite iz života!

Foto: Instagram
Izvor: Gurl.com
I.N.

prijateljstvo

Još vijesti