Slika nije pronađena

Većina nas je barem jednom u životu imala susret s 'takvom djevojkom' – ona koja ti jednostavno 'nije sjela', zločesta je, podbada, ogovara i smišlja sve načine kako da ti zagorča život.

S njom ste se mogli susresti u školi, na treningu ili u društvu s kvarta. To nije ništa neobično; nekome ćemo se svidjeti, a nekome ne, ali problem nastaje kada nam ta osoba želi napakostiti u svakoj situaciji. Zašto djevojke rade takve stvari? Nekada su ljubomorne, nekada ogorčene, ali uglavnom su duboko u sebi nesretne.

Iako je teško ostati 'hladne glave' pored takve osobe, važno je da shvatite da je ona ta koja ima problem te da se ne spuštate na njenu razinu. To ne znači da trebate trpjeti maltretiranje – zauzmite se  za sebe kada pređe granicu, ali nemojte koristiti 'njene' metode jer ćete na taj način dokazati da ste jednako zločeste osobe.

Koliko god bili u lošim odnosima s nekom djevojkom iz vaše blizine, nemojte raditi ove stvari.


#Nemoj koristiti društvene mreže za obračun

Možda ste čuli o nedavnim trzavicama između Katy Perry i Taylor Swift – dvije dive se očito ne simpatiziraju međusobno i sada cijeli svijet mora saznati za to. Pišu statuse jedna o drugoj i daju izjave za novine čime samo podižu tenzije, stvaraju lošu sliku o sebi i iznose 'prljavo rublje' u javnost. Čak ako ona posegne za takvom metodom, nemoj odgovarati – ignoriranje je najbolji način da ušutkaš nekoga.


#Nemoj ju tračati

Ako ona okolo priča o tebi ružne stvari, direktno joj se obrati, ali nemoj činiti isto. Nitko ne voli tračere i samo je pitanje vremena kada će ljudi shvatiti kakva je zapravo – nemoj da i o tebi misle isto. Ako te netko pita što misliš o njoj, odgovori iskreno, ali nemoj prva započinjati s ružnim pričama.


#Nemoj plakati pred njom

Ako te povrijedi ili kaže nešto ružno, uzvrati joj. Ne mislimo da ju trebaš vrijeđati, ali kratko i jasno joj daj do znanja što misliš o njenim riječima. Ako planiraš igrati na kartu osjećaja, pogriješit ćeš. Ljude koji nemaju sposobnost empatije ne zanima jesu li te povrijedili; kada vidi da plačeš samo će osjetiti nadmoć. Ne trebaš se svađati i prepucavati s njom, ali pokaži zube kada za to dođe trenutak!

#Ne osvećuj se

Iako kažu da je osveta slatka, vjeruj da taj okus kratko traje. Možda ćeš u tom trenutku biti zadovoljna jer 'si joj pokazala', ali ako si normalna i zrela osoba, osveta te neće usrećiti. Također su velike šanse da ovako nećeš završiti sukob nego samo dati povoda da se on nastavi.

#Ne obraćaj pozornost na nju

Ovo je najbolji način da se obračunaš s djevojkom s kojom se ne slažeš, ali poanta nije da glumiš da ju ne primjećuješ, nego da zaista tako funkcioniraš. U danu sigurno ima mnogo lijepih situacija koje zaslužuju tvoju pozornost; fokusiraj se na svoje frendove i pravi se da ona ne postoji. Zašto bi se uzrujavala zbog jedne isfrustrirane curke?


#Nemoj se sramiti potražiti pomoć ako pretjera

Do sada smo govorili o međusobnom zadirkivanju i prepucavanju, ali ako netko postane agresivan prema tebi, obrati se profesorima ili roditeljima. Fizičko nasilje ništa ne rješava zato je najbolje da potražiš pomoć kod nekoga tko će znati što treba napraviti u ovakvim situacijama. Ako te osoba kojoj se obratiš za pomoć ignorira, traži dalje – nemoj dopustiti da te netko fizički ili psihički maltretira!

Foto: Instagram
Izvor: Gurl
I.N.

frendice savjeti

Još vijesti