Slika nije pronađena

Nekada se zaljubimo na prvi pogled, a nekada nam treba malo više vremena da shvatimo da je osoba koja nam je cijelo vrijeme pred nosom zapravo idealna za nas.

Mnogi ne vjeruju u muško-ženska prijateljstva i tvrde da se osjećaji pojavljuju s jedne ili druge strane, prije ili kasnije. Ako uzmemo u obzir da postoji više razloga zašto je dobro završiti u vezi s nekadašnjim prijateljem, možda to i nije tako loše.

Ako ste dugo prijatelji, ali ti se počeo sviđati pa sada ni sama ne znaš što bi učinila, ovi razlozi mogli bi te uvjeriti da napraviš prvi korak. Evo zašto bi tvoj najbolji prijatelj bio idealan dečko:


*On poznaje tvoju 'lošu' stranu

Kada počnemo dejtati s nekim, trudimo se ostaviti najbolji dojam. To i nije teško u početku, ali samo je pitanje vremena kada ćemo otkriti i onu manje lijepu stranu sebe. Ako se spetljaš s najboljim prijateljem, jedna briga manje; već je ionako vidio tvoje PMS izdanje, tvoju nervozu pred ispit, tvoj ispad ljutnje nakon što ti je mama zabranila izlaske i još nekoliko 'ne baš simpatičnih' epizoda. Što je najvažnije – svejedno mu se sviđaš.*Znate sve o međusobnoj prošlosti

Nema mučnih razgovora o bivšim dečkima, ljubavima i simpatijama. Zapravo, velike su šanse da ste te razgovore odradili, ali onda kada ste bili najbolji prijatelji. On zna što ti je smetalo u prijašnjim vezama i ti znaš što je njega mučilo kod ostalih djevojaka. Možda vaš odnos baš zato ima puno više šanse.

*Uvijek imate o čemu pričati

Ako ste dugo bili prijatelji, vjerojatno imate slične hobije, interese i glazbene ili filmske ukuse. Lako ćete pronaći teme za razgovor što nije uvijek slučaj s osobama koje tek upoznamo. Možemo se u nekoga zaljubiti instantno, a tek nakon nekoliko tjedana otkriti da s tom osobom zapravo nemamo o čemu razgovarati.*Njemu je zaista stalo

U početku dejtanja ne možemo biti sigurni u osjećaje druge osobe. Misli li ozbiljno? Sviđam li mu se dovoljno? Ima li još nekoga? Kada prijateljstvo preraste u nešto više, iskreni osjećaji su svakako prisutni. Prijateljska ljubav pretvorila se u intimniju i romantičnu – riječ površno ne postoji u takvim situacijama.

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Plitak poput potoka: znakovi da mu se sviđaš samo zbog izgleda

Za tramvajima i dečkima se ne trči: zašto ne treba ganjati dečke

Istinite priče: djevojke podijelile svoja iskustva o prvom seksu

prijatelj dečko

Još vijesti