Slika nije pronađena

Postoje stvari koje želiš podijeliti s najboljom frendicom i postoje stvari o kojima joj nikad ne moraš govoriti, a ona će u potpunosti razumjeti.

Nije važno vidite li se svaki dan ili prođu tjedni dok ne uspijete sjesti na kavu, među najboljim frendicama stvari gotovo uvijek funkcioniraju na isti način. Postoje neka nepisana pravila na kojima počiva pravo prijateljstvo. Evo koja su:

#Nema osuđivanja – samo bezuvjetna ljubav

Kada osjećamo da nas netko osuđuje, ne osjećamo se sigurno. Od najbolje frendice želimo prihvaćanje, potporu, savjet i rame za plakanje. Ne možemo očekivati da će se naša najbolja prijateljica složiti sa svakim našim postupkom, ali neće nas nikada osuđivati. Čak i ako uprskamo, zeznemo i naljutimo sve oko sebe, ona će biti uz nas – na nju uvijek možemo računati.

#Istina je uvijek prva

Kada ju upozorimo da previše pije u zadnje vrijeme ili da bi se možda trebala trgnuti po pitanju škole, vjerojatno joj neće biti drago to čuti, ali to su stvari koje na kraju najbolje frendice ipak cijene. Važno je govoriti istinu pogotovo ako joj želimo pomoći, a ako je riječ o bezuvjetnoj prijateljskoj ljubavi, razloga za ljutnju nema.


#Nema natjecanja

Jednom kada krenete uspoređivati dečke, ocjene, odjeću i cipele, utrli ste put ljubomori. Umjesto uspoređivanja, prave frendice su uvijek sretne zbog međusobnih uspjeha. Kada se jednoj cijeli svijet ruši, a drugoj cvjetaju ruže na svim poljima, uvijek će imati razumijevanja jedna za drugu.

#Samo budi tu za nju

U životu nas očekuju mnoge teške stvari i lijepo je znati da imamo osobu na koju se možemo osloniti. Nije važno radi li se o bolesti, ljubavnim problemima, besparici ili lošim ocjenama – najbolje prijateljice uvijek imaju vremena i lijepih riječi jedna za drugu.

Foto: Instagram
Izvor: HelloGiggles.com
I.N.

prijateljstvo pravila

Još vijesti