Slika nije pronađena

Talijanski tužitelji pokrenuli su istragu protiv Facebooka zbog smrti 14-godišnje Caroline Picchio, koja je nakon uvreda na toj društvenoj mreži skočila s trećeg kata i počinila samoubojstvo.

Sve se to dogodilo u siječnju ove godine u talijanskom gradu Novari, nakon što je grupa mladića na Facebooku objavila snimku s tuluma na kojoj ona pijana leži na podu kupaonice.

Pokrenuta istraga protiv Facebooka

Talijanska udruga roditelja podnijela je tužbu u Rimu protiv Facebooka te je pokrenuta istraga, a mogla bi obuhvatiti i zaposlenike Facebooka koji nisu na vrijeme reagirali i uklonili spornu snimku.

Istraga obuhvaća i poslovanje Facebooka, tj. postavlja pitanje kako je ta društvena mreža dopustila objavu uvredljivih i podrugljivih statusa o tinejdžerici koja je zbog toga odlučila prekinuti vlastiti život. 'Oprostite mi što nisam snažna. Ne mogu više izdržati' - napisala je na Facebooku i skočila.

Ovo nije prvi ovakav slučaj u Italiji - prošle godine je 15-godišnji učenik iz Rima izvršio samoubojstvo kada je na istoj društvenoj mreži objavljeno da je homoseksualac.

Foto: Facebook

Provjeri još...

>> Stop, ruganje nije kul!
>> Upomoć, osjećam se nevidljivo i nevažno!
>> Kad te puca crnjak – kako si pomoći?

facebook prijatelji Samoubojstvo