Slika nije pronađena

Razgovor s ljudima koje ne poznajemo uvijek je do neke mjere stresan, ali kad ti se taj stranca k tome još i sviđa – nastaju ponekad nepremostivi problemi.


Koliko si puta želio/željela prići nekoj djevojci/dečku i započeti razgovor, ali tijelo se udrveni i oteža, a u glavi ti počne zujati i imaš osjećaj da bi sve što bi uspio/uspjela izgovoriti zvučalo poput nekog davno izumrlog jezika?

Znanost se iz tog razloga pozabavila konkretnim emprijskim iskustvima velikog broja ispitanika oba spola i došla do zanimljivih podataka. Istraživanje provedeno na Sveučilištu na Aljasci ispitalo je učinke tri načina pristupanja, odnosno prvog koraka zavođenja osobe koja je ispitanicima bila privlačna, te su na taj način otkrili i s javnošću podijelili formulu za najbolji ulet.

Između:

a) jeftine fore: Mora da su ti roditelji teroristi, jer ti si prava bomba!

b) umjerenog, jednostavnog prilaženja: Što misliš o ovom bendu? ili Sviđa li ti se ovo mjesto?

i c) izravnog pristupa: Sviđaš mi se, mogu li te počastiti pićem?

istraživanje je pokazalo da muškarci u velikoj mjeri preferiraju izravan pristup, dok žene više vole umjereno prilaženje i postepeno upoznavanje.

Nije iznenađujuća činjenica da je samo manji broj ispitanika izjavio kako im se sviđa opcija jeftinih fora i da ih rado vole čuti prilikom upoznavanja s novom osobom.

Međutim, ukoliko tražite najsigurniji pristup osobi koja vam se sviđa, radije pokušajte s frazama poput: Sviđa li ti se glazba?, Dolaziš li često ovdje?, Kakvu vrstu filmova inače voliš? i slično.

L.B./izvor: Jutarnji list

foto: arhiv

Pročitajte još...

...Dečki otkili idealan scenarij za prvi 'ulet'...

...Hrabro, pomalo ludo, ali uvijek simpatično: svi vaši uleti simpama!...

...'Hej, dečko': kako mu prići i započeti razgovor...

...Kako započeti razgovor – savršeni 'pick-up' izrazi kojima ćeš sigurno upecati dečka...

Istraživanje kako započeti razgovor najbolji uleti uletavanje

Još vijesti