Slika nije pronađena

Knjiga Lolita bila je prva koja je progovorila o jednom tabuu, a riječ je o vezi starijeg muškarca i puno mlađe djevojke; premda je ono što je Vladimir Nabokov napisao skroz ekstremni slučaj, nije neobično da se tinejdžericama svide malo stariji momci.

Ovdje ne govorio o jako velikoj razlici i o djevojci od 17 godina i liku od 35, ali govorimo o tome kada cura ima 16, a dečko primjerice 20 i nešto. Mnoge cure u pubertetu se zaljube u starijeg dečka pa onda dolazi do pitanja `hoće li me iskoristiti?`, `jesam li premlada za njega?` i slično.

Ako ti ideš u srednju školu, a našla si se u situaciji da je tvoja simpatija bila dečko s faksa te nisi bila sigurna sviđaš li mu se, ovdje su znakovi koji će ti pomoći da znaš za sljedeći put:

Dajte ti komplimente

U slučaju da si bacila oko na bratovog prijatelja koji ima primjerice 23 godine pa nisi sigurna zeza li te on svaki put kada dođe u posjet tvom bratu bez razloga ili zato što mu se sviđaš, trebaš odgovoriti na pitanje: je li ti ikada udijelio kompliment? Ako je odgovor potvrdan te ti on često kaže da si lijepa, pametna, draga i slično, postoji velika vjerojatnost da mu se sviđaš.



Stalno traži izgovore da razgovara s tobom

Bez obzira na to radi li se o bratovom prijatelju, starijem susjedu ili starijem dečku kojeg si upoznala na fejsu, obrati pažnju na slijed vaše komunikacije. Ako se on tebi već sviđa i komunikacija ide glatko, tada ni ne trebaš propitivati sviđaš li mu se jer je to već sigurno. No, ako nisi sigurna i često ne znaš kako nastaviti s njim priču, a on ti se stalno javi s nekim novim izgovorom – sviđaš mu se. Primjerice, ako pronađe neku pjesmu od izvođača kojeg oboje volite pa ti pošalje ili ti se javi da ti kaže što je najnovije pročitao ili stalno dolazi k tebi da te pita neko banalno pitanje, definitivno si na meti njegovog radara.


Često naglašava koje su vam stvari zajedničke

Budući da je i on svjestan razlike u godinama koja stoji između vas, morat će ti nekako dati do znanja da ste vi zapravo slični. Osim toga, on i želi da primijetiš da mu se sviđaš jer tako to rade `stariji momci`. Oni uglavnom nisu sramežljivi kada im se djevojka sviđa, a budući da si ti mlada tebi sve to predstavlja neki bauk. Ako često naglašava vaše zajedničke crte, poput toga da oboje volite slušati rock ili gledati horore, tako ti daje do znanja da mu je važno da imate neke zajedničke interese, a ne razlika u godinama.


Ponaša se nervozno

To što je on stariji ne znači odmah da ima hrpu samopouzdanja. Neovisno o našoj dobi, uvijek smo nervozni kada nam se netko sviđa. Ako mu se stvarno sviđaš on će biti duplo nervozan jer je i stariji od tebe, a osjeća se skroz smušeno pa je lako moguće da će pričati totalne gluposti nekada. Lupetanja su dobra jer su znak da mu se sviđaš!


Prisjeća se nekih detalja koje si mu spomenula kroz razgovor

Kada se sviđaš starijem dečku, on neće samo slušati što govoriš nego će i pamtiti. Primjerice, ako si slučajno spomenula kada ti je rođendan ili koja ti je omiljena boja, a on to zapamti pa ti čestita rođendan ili ti kupi neku sitnicu u tvojoj omiljenoj boji – sviđaš mu se!


Ponašat će se `oprezno`

Bez obzira na to što mu se sviđaš i on je svjestan da si ti dosta mlađa od njega. Ako je on dečko od 23 godine i na fakultetu, a ti imaš 16 ili 17 godina, uglavnom će pokušati obuzdati svoje misli o tebi, ali i postupke. Prvo će morati ispipati teren i vidjeti kako ti razmišljaš i `dišeš` jer ako se upusti s tobom u vezu ili u briju, sigurno ne želi kasnije bespotrebnu dramu i slične stvari. Osim toga, vi niste na istoj frekvenciji što se tiče životnih, ali i ljubavnih iskustava te će zato morati biti `oprezan` kako te ne bi povrijedio ili da nešto krivo ne shvatiš.






Dečki sviđaš znakovi stariji dečko

Još vijesti