Slika nije pronađena
Tko se nije barem jednom našao u istoj situaciji? Imaš super prijatelja ili prijateljicu, a svi vas drugi promatraju ispod oka i ne vjeruju vam da se između vas ne događa ništa više niti emotivnije. Zašto je to tako? Možda zato jer svi znamo da su muško-ženska prijateljstva vrlo rijetka pojava, ako uopće i postoje...

Evo nekoliko argumenata koji govore u prilog tome da je osobama suprotnog spola teško održavati 'samo' prijateljski odnos!

1. Jedno od vas dvoje razvit će osjećaje, prije ili kasnije
Iako se mnogi ljudi s time ne žele suočiti, u vezi dvoje osoba suprotnog spola, velike su šanse da će jedno od vas dvoje razviti neke romantične osjećaje. U većini slučajeva prvi će pasti dečko. Neki dečki čak tvrde da će dečko postati prijetlj s djevojkom samo ako ima neki drugi motiv (osim ako već nije zauzeta i ne hoda s njegovim najboljim frendom). Drugim riječima, životno iskustvo mnogih parova pokazalo je da bi najčešće vaši muški prijetlji spavali s tobom, da im se pruži prilika. Nije sve platonsko! Jedno od vas dvoje sigurno će kad-tad razviti i neke druge osjećaje.

2. Svi će uvijek pitati jeste li u vezi
Jeste li to ikada doživjeli? Super si frendica s nekim dečkom, a svi vas pitaju hodate li. Na negativan odgovor svi postaju sumnjičavi i ne vjeruju vam. Zašto? Jer svi podsvjesno znamo da su muško-ženska prijateljstva jako rijetka, ako ne i nemoguća! Druga je, još i gora okolnost, ta da će vas svi poticati da prohodate jer ste 'baš super par'.

>> Stvari koje izluđuju dečke – djevojke, ovo morate prestati raditi!


3. Vaše 'bolje polovice' bit će ljubomorne!
Ovo je zicer! Ako si cura, a najbolji frend ti je neki dečko, to se neće svidjeti tvom dečku! Tvoj partner bit će ljubomoran na tvog prijatelja jer je to jednostavno tako – zakon prirode! Isto vrijedi i za tvog najboljeg frenda – kad pronađe djevojku, sigurno ti neće biti svejedno. Ako jedno od vas stavi vezu prije vašeg prijateljstva, to bi vas moglo ozbiljno ugroziti, pa ćak i uništiti prijateljstvo.

4. Bezvezni poljubac može uništiti sve
Kolike su šanse da se poljubite ili nešto smuljate? Velike! Provodite puno vremena zajedno, uvijek ste tu jedno za drugo, a u trenucima kad smo ranjivi ili nam je potrebna utjeha – moglo bi se dogoditi da jedno od vas dvoje prijeđe tu granicu. To bi mogao biti kraj vašeg prijateljstva! (Ili početak veze!)

5. Znanost kaže da je to praktički nemoguće
Znamo da znanost nije baš uvijek u pravu, ali istraživači kažu da je gotovo nemoguće da djevojke i dečki budu samo prijatelji. Prije godine dana objavljeni su rezultati studije koji su govorili tome u prilog. U prijateljstvu uvijekvreba romansa! Također su otkrili da najčešće dečki gaje osjećaje prema svojim prijateljicama, a da one toga nisu niti svjesne! Zanimljivo!
Kakva su vaša iskustva po pitanju muško-ženskih prijateljstava?

L.B./izvor: Gurl
foto: sxc.hu

Provjeri još...

Tinejdžerske ljubavi i veze temelj su svih budućih odnosa!

Prijateljstvo s bivšim: nema šanse!

Nespretan ili romantičan, uvijek uzbudljiv: prvi poljubac kako ste ga vi doživjeli!

muško-ženska prijateljstva argumenti protiv Istraživanje iskustvo emocije

Još vijesti