Slika nije pronađena

Znamo da zvuči strašno, ali iz toga zapravo može proizići puno boljih nego lošijih stvari. Bilo da je u tvom slučaju to prići simpi po prvi put, priznati mu da ti se sviđa ili ga samo jednostavno pozvati na druženje ili u šetnju – evo zašto trebaš sakupiti hrabrosti i to odraditi.

Čekati da dečko koji ti se sviđa priđe tebi može potrajati, ili se nikada i ne dogoditi pa zašto onda ne preuzeti stvari u svoje ruke? Vremena kada su dečki bili ti koji prilaze curama su iza nas, vrijeme je da i mi cure preuzmemo stvari u svoje ruke. Ako ti se netko toliko sviđa da ga ne možeš izbaciti iz glave, za njega vrijedi izaći iz svoje komfor zone i napraviti taj prvi potez. Možda ti se isplati i nešto bude, a možda te otkanta, ali nikada nećeš znati ako ne probaš. Donosimo ti 5 dobrih razloga zašto trebaš sakupiti hrabrosti i ti biti ta koja će napraviti prvi potez.

1.Automatski ćeš mu se činiti više kul
Svi se mogu složiti, samopouzdanje je privlačno. Uvijek će te više privući netko tko je pun samopouzdanja nego netko tko je jako nesiguran. Zato kada pokažeš hrabrost i samopouzdanje na ovaj način, to može značiti i da će te simpa odmah gledati drugim očima. Neće svaka cura imati hrabrosti napraviti ovako nešto, a dečkima se sviđa da nekada cure budu te koje preuzimaju inicijativu.

2.Ti ćeš se osjećati bolje
Jer ćeš znati da si napravila sve što je u tvojoj moći. To hoće li te otkantati ili ostati oduševljen, izvan je tvoje kontrole. Možeš se osjećati moćno jer znaš da si napravila nešto hrabro i nešto što možda inače ne radiš. Ovako jačaš svoje samopouzdanje i dokazuješ sama sebi da možeš napraviti što god zamisliš. Čak i da te odbije, nemoj dozvoliti da te obeshrabri za sljedeći put. Napraviti ovako nešto nije lako, i što god da se dogodi, budi ponosna na sebe.

3.Ako nešto ne poduzmeš, možda se nikada ništa ni ne dogodi između vas
Možda je taj dečko sramežljiv, nije te primijetio ili jednostavno ne zna kako prići jer se boji da ćeš ga odbiti. Možeš mu nabacivati hintove da ti se sviđa, ali dečki su dečki i neće shvatiti stvari sve dok im direktno ne kažeš. Sviđaš li se i ti njemu i imaš li šanse s njim, možeš najlakše saznati tako da ti napraviš prvi korak. Zar je strašnije to nego živjeti u neznanju?

4.U protivnom daješ priliku drugim curama
Želiš li stvarno dati drugim curama priliku da ga osvoje prije nego ti pokušaš? Dok ti čekaš da se on javi tebi, može se pojaviti cura koja se neće bojati i koja će mu prići i napraviti prvi potez i osvojiti ga takvom gestom. Znat ćeš da si to mogla biti ti, ali ipak nisi, sve samo zato što si se bojala.

5.Daješ dobar primjer drugima: mlađoj sestri ili prijateljici
Kada tvoje frendice ili sestra vide da nisi dozvolila strahu od odbijanja da te spriječi da napraviš prvi potez, sigurno će biti impresionirane i zadivljene. Možda i njih inspiriraš da sljedeći put kada će im se netko sviđati naprave takav hrabri potez. Nije loš osjećaj biti inspiracija drugima, čak i ako su ovakve sitnice u pitanju.

Foto: Freepik - yanalya

Pogledajte još:

Zašto zatvaramo oči dok se ljubimo? Postoje 4 razloga koja skroz imaju smisla

Ovo je strogo zabranjeno: Šest stvari koje nikada ne smiješ raditi nakon prekida veze

Zašto je super biti single? Ne treba ti dečko! Ovih 10 prednosti imaju solo cure

ljubav cure prvi potez hrabrost prići dečku dejt Prvi potez