Slika nije pronađena

Mislila si da si konačno pronašla onog pravog i sve je djelovalo savršeno, a onda odjednom – prekid! Iako niti jedan prekid nije lak, možda je lakše kad te dečko ostavi zbog druge cure nego kad te ostavi 'jer on nije za veze'.

Postoje razni razlozi zašto parovi prekidaju, a ovo su neke od situacija u kojima definitivno nisi kriva za prekid i ne bi se trebala osjećati loše.

Kad on ima drugačije potrebe

Ti i tvoj dečko jednostavno ste različiti i želite drugačije stvari. Jedna je stvar kad ti više voliš crveni umak a on bijeli umak u sendvičima, no problem je ako se vaše želje puno jače razilaze. On očekuje da ćeš ti uvijek biti spremna na druženje i partijanje, no ti trenutno jednostavno nemaš vremena jer ti je raspored pretrpan. Ili se ti želiš dopisivati cijeli dan i u stanju si stalno visiti na WhatsAppu, dok on ignorira sve društvene mreže. Okej je biti različit i željeti različito, ali onda nema potrebe da mučite jedno drugo.


Treba mu vremena za sebe

Dečko te ostavio jer mu treba vremena da si poslože stvari u glavi. Iako si vjerojatno ljuta na njega jer je to 'najjadniji razlog za prekid' možda je to stvarno najbolja stvar i za tebe i njega. Ako je nedavno izašao iz duge veze ili ima neke probleme doma, možda mu treba vremena da se odmakne od svega i posloži si stvari. Daj mu vremena i možda ti se nakon nekog vremena vrati. Kako god bilo, u ovom slučaju ti nikako nisi kriva za prekid.Seli se u drugi grad/ školu/ faks

U ovom slučaju definitivno nitko nije kriv i to nikako ne znači da niste stvoreni jedno za drugo. Prekid zbog preseljenja je jako težak, ali nikako ne bi trebala to shvaćati osobno. Vjerojatno ćete pokušavati održavati neko vrijeme vezu na daljinu, ali svatko tko je imao vezu na daljinu zna koliko je to teško. Možda je ponekad prekid najbolje rješenje, a ako vam je suđeno, nekad ćete opet naći put jedno do drugoga.


Ne može ti pružiti ono što trebaš

On ide u školu, trenira nogomet, vikendom na košarku, svira gitaru i svaki ponedjeljak ide na njemački u školu stranih jezika. Uz to, obožava izlaziti s dečkima i ima psa kojeg treba šetati. Njegov je raspored pretrpan i jednostavno nekad nema vremena za tebe. Ponekad je dobro prekinuti 'za tvoje dobro' jer biti u vezi s nekim tko ti ne može pružiti ono što trebaš je jednostavno mučenje za tebe i njega.Ne ispunjavaš njegova očekivanja

Ponekad kad te dečko ostavi možeš na to gledati kao na pravi blagoslov. Dugo si se trudila ispuniti njegova očekivanja, ali to jednostavno nisi bila ti. Ako ti je stalno govorio kako bi se trebala oblačiti ili s kim bi se trebala družiti, na prekid gledaj kao na super stvar koja ti se dogodila jer ti takav lik nikako ne treba.


Znamo da nije lako preživjeti bilo kakav prekid, ali ovo su definitivno situacije u kojima bi nakon nekoliko dana plakanja i patnje, trebala visoko dignuti glavu i sa smiješkom pronaći nekog novog tko je vrijedan tvojeg osmijeha.

Foto: Giphy/ Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Kako preživjeti prekid

6 faza koje morate preživjeti nakon prekida veze

Prekid veze: kako to napraviti dostojanstveno i korektno?

veza Prekid razlozi

Još vijesti