Slika nije pronađena

Kada nam se netko svidi tada tu osobu često dižemo u nebesa i ne zamjećujemo njegove mane, ali kada faza `teške zaljubljenosti` prođe, odjednom nam neko njegovo ponašanje ne sviđa. Tada pokušavamo intervenirati i ispraviti njegove nedostatke, ali to tako ne ide.

Cure ponekad ostaju u vezi s dečkima koji im ne odgovaraju samo zato što se nadaju da će se oni promijeniti, ali istina je ova: rijetko tko se uistinu i promijeni. Za mijenjanje je potrebna volja, a ako misliš da će neki `ženskaroš` prestati gledati druge djevojke jer ćeš ga ti promijeniti, prevarila si se.

Nažalost, potrošit ćeš vrijeme i energiju na uzaludne radnje i zato ti otkrivamo zašto ne bi trebala pokušati promijeniti dečka:

On će primijetiti što pokušavaš učiniti i to mu se neće svidjeti

U slučaju da je on sportaš i navikao je vikendima provoditi vrijeme na igralištu s dečkima, a tebi smeta takva njegova navika i želiš da vikende više provodi s tobom i želiš ga naglo promijeniti – on će to shvatiti. Naravno da će on htjeti provoditi vrijeme i s tobom, ali će i dalje htjeti nastaviti sa svojim aktivnostima. Ako on primijeti (a hoće) da ga pokušavaš promijeniti na taj način, to mu se neće svidjeti i najvjerojatnije ćete se posvađati.


Neće se promijeniti

Kada pričamo o dečkima, a osobito o onima u pubertetu, možemo slobodno reći da ih opisuje jedna riječ, a to je tvrdoglavost. Rijetko koji dečko će učiniti ono što mu je `naređeno` te tvoj pokušaj može stvoriti totalni kontraefekt. Najgore od svega je što postoji mogućnost da će se ponašati još gore, primjerice, ako je tvoj dečko teški partijaner i voli ići po tulumima, on se neće preko noći `smiriti` i odustati od čage do ranog jutra. Ako ga pokušaš promijeniti može postati još veći partijaner nego što je bio prije.Propitivat će tvoje osjećaje

Njemu neće biti pretjerano jasno zašto ti njega uopće želiš promijeniti pa će početi propitivati tvoje osjećaje i govoriti nešto ovog tipa: `Ti mene ne voliš ovakvog kakav jesam` ili `Ja nisam tu da me popravljaš nego da me prihvatiš ovakvog`. Naravno, mijenjanje njegovih loših navika poput pušenja ili ne učenja nema veze s tim koliko ga malo ili puno voliš, ali on to tako neće vidjeti.


Sve ti se to može obiti o glavu

Osim što možeš potrošiti hrpu vremena i energije uzalud, isto tako on može početi tebi prigovarati za stvari pa čak i ako ga uopće ne smetaju. Primjerice, ti želiš promijeniti to što on malo više popije vikendima i njega to smeta. Prigovaraš mu za to svaki vikend i ne želiš da pije toliko piva kada izađe van, a budući da njega to živcira on će tebi početi prigovarati za stvari koje mu čak ni ne smetaju. Može ti prigovarati za to što dovoljno ne učiš, što piješ puno kave ili nešto sasvim drugo.


Zapamti: promjena dolazi postupno

Valja zapamtiti misao da promjena dolazi postupno, a ne preko noći. Ako želiš uspjeti u svom naumu da ga na kraju ipak promijeniš moraš znati da ćeš totalno onda cijela biti u tome pa je moguće da ćeš zanemariti brojne svoje stvari. Nije dobro da navaljuješ na to da se on promjeni, ako on to uistinu ne želi učiniti, a to ćeš saznati preko otvorene komunikacije s njim.


dečko promijeniti dečka promjena