Slika nije pronađena

Kada s nekim prekinemo vezu znamo govoriti da je ta druga osoba pogriješila te da je on `totalni kreten`. Nekada svoje emocionalno stanje znamo svaliti na drugoga i bivšeg okriviti kako on nije bio emocionalno spreman za vezu. No, što ako si ipak ti bila u pitanju?

Izgleda da često ne znamo sami procijeniti vlastite osjećaje i emocionalno stanje. Gubimo se, padamo na svaki kompliment, ne želimo biti same, ulazimo u vezu.

Takav stav je pogrešan i u vezu bismo trebale ući kada smo u to sigurne i spremne. Iako u tinejdžerskim godinama nikada ne možemo biti sigurni što zbilja želimo, postoje određeni znakovi koji ukazuju na to da nismo spremni za ljubavnu vezu.

Prije nego kreneš bivšeg okrivljavati i proklinjati ga, otkrivamo ti koji znakovi pokazuju da nisi spremna za vezu:


Uspaničiš se čim shvatiš da se s nekim počinješ zbližavati

Nekim ljudima je potrebno tri tjedna da se zbliže s drugom osobom, a drugima tri mjeseca. Bilo kako bilo, ako te hvata panika nakon što shvatiš da si postala bliska s osobom to nije dobro. Smatraš da ćeš zbog bliskosti postati ranjivija.


Uvijek završiš s likovima koji ne žele biti u vezi

Iako se možda buniš oko toga i pitaš se `zašto uvijek ja završim s nekim tko ne želi vezu`, trebaš se zapitati: želiš li je ti? Moguće je da podsvjesno izabireš dečke koji ne žele vezu jer ju ni ti zapravo ne želiš.


Kada se dečku jaako sviđaš odjednom prestaneš imati osjećaje za njega

Za tebe su privrženost i iskreni osjećaji čisti turn-off. Čim osjetiš da se dečku zaista sviđaš kažeš mu hladno `bye bye`.Nisi u vezi bila dosta dugo

Postoji puno isprika koje vadiš iz rukava o tome zašto si još uvijek single. A ako si i bila u vezi, to su bile tek kratke veze.


Dečke kojima se sviđaš hladno odbacuješ, a time ne rješavaš svoj problem

Tebi odlično dođe kada druga osoba zabrlja. To ti je samo još jedna isprika i razlog da se dečka što prije riješiš. Umjesto da rješavaš svoje probleme i probleme u vezi, ti ih samo stavljaš pod tepih. Kad-tad to će ti se vratiti.


Bila si povrijeđena u prošloj vezi

Opet podsvjesno radiš neke stvari. Podsvjesno ne želiš ponovno biti povrijeđena. Moraš shvatiti da svatko u životu bude povrijeđen više puta. Bitno je kako se nosiš s tim osjećajima i situacijama.


Voliš dejtati s više ljudi odjednom

Možda ti se to čini cool, ali zapravo opet izbjegavaš povezivanje samo s jednom osobom. Razmisli o tome što radiš.Prebrzo skačeš na fizičku prirodu veze

Veza nikada ne počiva samo na seksu ili na brijanju. Zapamti!Ne voliš većinu stvari kod sebe pa smatraš da te neće ni drugi voljeti

Moraš naučiti voljeti samu sebe i izgraditi poštovanje prema sebi! Uvijek je prvo najbitnije voljeti sebe jer ako ne voliš sebe nećeš moći povjerovati u to da te i drugi vole.Kada veza krene nizbrdo često kažeš `nije me briga`

Ovo je jedna od većih obmana.


Stalno si zauzeta i to samo zato da ne bi imala vremena za vezu

Osim školskih obaveza ti imaš i hrpu izvanškolskih aktivnosti. Nakon izvanškolskih aktivnosti slijedi druženje s prijateljicama, kave, šetanje psa...bilo što što ćete zaokupiti i što će ti biti izlika zašto nisi u vezi.Misao o vezi te malo plaši

Želudac ti se okreće kada razmišljaš o sebi kao o nečijoj djevojci. Smatraš to velikom odgovornošću koja trenutno nije za tebe.
veza nisi spremna za ljubavnu vezu ljubavna veza

Još vijesti