Slika nije pronađena

Nema nigdje točno određenih pravila što i kako nakon prekida, a kako god svatko postupi, radi onako kako misli da je najbolje.

I dok je u stvarnom životu logično da se nakon prekida više nećeš viđati s bivšom/bivšim, već će te se samo možda pristojno pozdraviti ako se sretnete u gradu (ili prijeći svatko na svoju stranu ceste), što napraviti s društvenim mrežama? Samo otpratiti? Blokirati? Ništa ne napraviti? Kada razmisliš, to je osoba do koje ti je bilo jako stalo i koja ti je bila jako draga, bez obzira na to kako je vaša veza završila, kompletno ih izbrisati iz života se čini pogrešno, i malo nemoguće. Ali s druge strane, kako ćeš nastaviti dalje i preboljeti bivšu ljubav, ako su tu cijelo vrijeme njihove objave koje ti izletavaju.
Postoje situacije u kojima je bolje maknuti sve što ima veze s bivšom ljubavi, ali u nekim situacijama nema potrebe za tako drastičnim mjerama.
Evo što kada napraviti:

BLOKIRAJ/OTPRATI AKO: objave koje izletavaju od te osobe ti natjeraju suze na oči

Ako ti oči zasuze svaki put kad ti se na naslovnici Instagrama/Fejsa/TikToka/Snapa pojavi objava bivše ljubavi, možda je ipak pametnije da ju/ga otpratiš. Nekada to nije dovoljno jer se ne možemo suzdržati, a da svejedno ne idemo redovito provjeravati na njihov profil jesu li objavili što novo, pa zato možda za početak nije loše ni da tu osobu u potpunosti blokiraš. Zbog društvenih mreža i objava na njima, imaš osjećaj da si još uvijek uključena u život bivše/bivšeg, a tako nikada nećeš preboljeti tu vezu. Blokiraj ih pa makar na kratko dok se ne oporaviš.NEMOJ BLOKIRATI/OTPRATITI AKO: možeš ignorirati objave koje stavlja i one te uopće ne diraju

Sva sreća, na Instagramu postoji opcija da sakriješ objave neke osobe. Ako možeš to napraviti s profilom bivšeg/bivše, super! Ne moraju ti svaki put teći potoci suza kada vidiš njihove objave, ali ako se malo bojiš što bi mogla vidjeti u objavama (nekog novog možda), najsigurnije  da objave jednostavno sakriješ. Ići toliko daleko i blokirati ih, pogotovo ako ste se razišli na okej način, nekada stvarno nema potrebe. Svi smo različiti i drugačije se nosimo s prekidima, netko će biti jako tužan, a nekome drugome to neće toliko teško pasti. Ako si u ovoj drugoj skupini, nema potrebe da blokiraš ikoga.

BLOKIRAJ/OTPRATI AKO: se javljaš u inbox nakon što vidiš neku njihovu objavu

Nakon prekida, svima treba malo odvojenog vremena od osobe s kojom su bili u vezi, jer čak i da ste ostali u prijateljskim odnosima, ako se malo ne odvojite, teško ćete stvarno i preboljeti tu vezu. Jedna od najtežih stvari je da više ne možeš nazvati tu osobu kada se dogodi nešto odlično ili neka glupost koju bi samo oni razumjeli. Ako se stalno nalaziš u napasti da im se javiš, najbolje za tebe je da ih na neko vrijeme ipak u potpunosti blokiraš s društvenih mreža. Nekada je teško ne komentirati objavu koju je bivši stavio, ali za takve situacije, tu je block.NEMOJ BLOKIRATI/OTPRATITI AKO: prekinuli ste i ostali prijatelji

Zvuči kao mitska situacija, ali zna se dogoditi ponekad. Kada si s nekim dobar prijatelj, a nakon nekog vremena se nađete u vezi, nekim čudom oboje shvatite da to ipak ne funkcionira i da ste bili bolji kao prijatelji, prekid zapravo može biti vrlo lagana stvar. U tom slučaju nema potrebe da blokiraš tu osobu.

BLOKIRAJ/OTPRATI AKO: bivši/bivša se tebi ne prestaje javljati

Teško je preboljeti nekoga i nastaviti dalje ako ti se ta osoba konstantno iznova javlja. Teško je ignorirati nekoga do koga ti je i dalje stalo, iako znaš da bi bilo bolje da ne odgovoriš na poruku, znaš da ćeš to svejedno napraviti. Čak i nakon što im kažeš da ti treba malo vremena i prostora da prođeš preko svega, oni to ne poštuju i dalje ti se javlja – nema razmišljanja, u redu je u takvoj situaciji blokirati osobu. Koliko god to djelovalo kao preuveličavanje ili glupo, ako tebi pomaže da preboliš, to je u redu potez.BLOKIRAJ/OTPRATI AKO: se bojiš da ćeš vidjeti da je već nastavio/nastavila dalje s nekim novim

Jedna od najvećih strahova nakon prekida je da ćeš vidjeti bivšu/bivšeg kako se naslikavaju s nekom novom osobom, stavljaju si međusobno srčeka u komentare... Nažalost, društvene mreže takve informacije čine pristupačnijima i bolnijima. Oni koji znaju da se ne bi mogli nositi s time da vide ovakve objave, trebaju si i pomoći. Najsigurniji način koji će te držati podalje od objava te osobe je blokiranje. Nema potrebe da svaki put sa strahom skrolaš Instagramom jer se bojiš da ćeš vidjeti neku ovakvu objavu. Otpratiti nekoga ili maknuti ga s liste prijatelja je nešto za što ti treba manje od minute, a iako je možda teško, moraš to napraviti.

 

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Nažalost, nije sve uvijek savršeno: Poruke koje pokazuju da ipak nije toliko zagrijan za tebe

Koliko pažnje je previše pažnje? Ako ti dečko radi ove stvari – to je znak da je previše opsjednut tobom

Kako prepoznati je li vaša veza ozbiljna ili ne? Bez obzira što on govori, ovi će ti znakovi to reći

blokiranje Blokirati društvene mreže bivša ljubav

Još vijesti