Slika nije pronađena

U 2020. smo, vrijeme je da se riješimo zastarjelih stajališta o muško-ženskim odnosima. Pitali smo dečke što misle o tome da djevojka inicira flert i nalaženje i dobili smo brutalno iskrene odgovore.

Trebaju li djevojke napraviti prvi potez ili trebaju čekati muškarca? Ovim vječnim pitanjem bavila su se mnoga istraživanja i većina njih došla je do sličnog zaključka – djevojke se boje prve prići muškarcima (ili se boje priznati da im prilaze). Djevojke se obično plaše napraviti prvi korak jer im nedostaje samopouzdanja i hrabrosti, neke se djevojke boje odbijanja, a neke su djevojke jednostavno staromodne i prepuštaju taj posao muškarcima. U jednom istraživanju sudjelovalo je čak 2000 žena, a manje od 10% žena je priznalo kako obično naprave prvi potez. To znači da velika većina djevojaka i dalje čeka da se muškarac prvi javi i pozove na spoj. To je bila uobičajena praksa u prošlosti, ali vremena su se promijenila i zaista nema razloga zašto djevojka ne bi mogla muškarcu dati do znanja da joj se sviđa. Bilo da je riječ o flertu, javljanju ili zvanju na dejt, u nastavku donosimo nekoliko razloga zašto bi više žena trebalo skupiti hrabrosti i napraviti prvi potez.

1.Nemojte ih ostaviti da uzalud čekaju
Jedno istraživanje među američkim studentima pokazalo je kako postoji veći postotak muškaraca koji čeka da djevojka napravi prvi potez nego što ima žena koje bi se odvažile prve prići muškarcu. To znači da će dobar dio muškaraca zapravo uzalud čekati da djevojka da neki znak, jer djevojke jednostavno nisu dovoljno hrabre. Stoga cure, ohrabrite se jer nemate što izgubiti.

2.Budite u skladu s trendovima
Djevojke diljem svijeta postale su hrabrije, pa zašto ne biste i vi? U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 5000 muškaraca, 65% ih je priznalo kako su ih djevojke barem jednom pozvale na spoj. Dobra je vijest i ta što je čak 92% muškaraca priznalo kako im to nimalo nije smetalo.  

3.Iskoristite društvene mreže
Društvene mreže vam daju toliko mogućnosti za indirektno (ili direktno) pokazivanje interesa. Ako vam nije ugodno javiti se simpi, prvo što možete napraviti jest zapratiti ga na Instagramu. Za one malo hrabrije, možete mu lajkati staru objavu ili mu reagirati na priču. U svakom slučaju, društvene mreže vam omogućuju da kažete 'sviđaš mi se' bez da morate izgovoriti te riječi uživo.

4.Zašto čekati?
U muško-ženskim odnosima uvijek postoje dvije opcije: napraviti prvi potez ili čekati njega da on to učini. A zašto biste nepotrebno čekali i pokušavali iščitati njegovo ponašanje? Jednostavno mu se javite i saznajte na čemu ste. Najgore što vam se može dogoditi jest da vas odbije, a u tom ćete slučaju barem odmah znati da trebate fokus prebaciti na novog muškarca, koji će vam (nadamo se) uzvratiti simpatije.

No, što o svemu ovome zapravo misle muškarci? Pitali smo dečke smeta li im kada im djevojka da do znanja da joj se sviđa i trebaju li dečki biti zaduženi za javljanje. Većina dečkiju se složila kako bi im bilo drago kada bi im se djevojka prva javila jer oni obično nisu toliko dobri u čitanju signala. Ante (17) rekao nam je: 'Žene su nepoznanica koju nikako ne mogu razumjeti. Ako je cura dobra prema dečku on automatski misli da je ona druželjubiva, a ne da joj se on sviđa. Zato treba biti izravan i direktan.' S njim se slaže i Tomislav (19) koji kaže: 'Vrijeme je da se stigma konačno makne s muškaraca da su oni jedini koji trebaju napraviti prvi potez. Žene žele biti jednake muškarcima u svemu, pa zašto ne i u flertu? Dečki su navikli da cure obično prikrivaju svoje prave osjećaje i bilo bi osvježavajuće upoznati djevojku koja će se prva javiti i dati do znanja da im se sviđamo.' U razgovoru s Markom (17) pitali smo ga što misli o tome da djevojka napravi prvi potez i rekao nam je: 'Zašto ne? Meni se to osobno još uvijek nije dogodilo, ali dapače, neka djevojke prilaze jer tako nama olakšavaju posao. U većini slučajeva bi muškarci trebali prvi prilaziti djevojkama, ali ne bi mi smetalo da dobijem kompliment ili poziv na spoj od djevojke. Nekim dečkima će to biti odbojno, a nekima će to biti veliki plus jer pokazuje samopouzdanje, a samopouzdanje je jako privlačno. A jednostavno ne možete znati kako netko razmišlja dok ne pokušate razgovarati s njim.' Djevojke, čule ste ih – vrijeme je da se odvažite i napravite prvi potez! Nadamo se da će vam se isplatiti.

Foto: Shutterstock.com - Dmytro Zinkevych/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Vrijeme je da kažeš zbogom ženskarošima! Kako preboljeti lošeg dečka?

Želi li stvarno baš TEBE ili samo vezu s bilo kime jer im je dosadno? Ovih 6 znakova će ti otkriti odgovor

Ovako se NE osvajaju cure! Pet najčešćih greški koje dečki rade kada prilaze curi koja im se sviđa

ljubav cure ili dečki Prvi potez

Još vijesti