Slika nije pronađena
Iako svi misle da svađa u vezi ne sluti na dobro, istina je malo drugačija. Ako naučimo 'zdravo' se svađati, to bi moglo samo učvrstiti, a ne zeznuti našu vezu.

Naravno, ovdje ne mislimo da su svakodnevne razmirice i vikanje bez velikog razloga okej, ali neke konstruktivne svađice su i više nego dobrodošle.

via GIPHY


Ako se nikad ne posvađate, kako ćete znati da s vašom vezom nešto ne valja? Da, mogli biste razgovarati smireno kao normalni ljudi, ali to nekad jednostavno nije izvedivo. Kad se posvađate, i ovdje isključivo mislimo na 'normalno' svađanje, a ne bacanje stvari po sobi ili vrijeđanje uz korištenje prostih riječi, sve što mislite nekako lakše izađe na površinu.

U smirenom razgovoru biramo riječi, i to je nekad stvarno bolje. Međutim, u ostalim situacijama biranje riječi i nije baš predobro, pogotovo ako tako prešućujemo nešto što bi našeg dečka ili curu moglo povrijediti. U svađi sa svojim dečkom li curom ćeš mnogo lakše reći sve što misliš, bez grižnje savjesti ili pretjeranog razmišljanja o tome je li takvo nešto okej reći ili je bolje da prešutiš.

via GIPHY


U vezama je nažalost sve više prevara, i možda bi i tvoj dečko ili cura svoje frustracije i nezadovoljstvo u vezi mogao/la početi liječiti s nekim drugim. Upravo će ti svađa pomoći da do toga ne dođe. Isto vrijedi i za tebe. Pitaš se kako točno?

Naime, kad naglas ne izgovoriš ono što te u vašoj vezi muči, te postojeće frustracije mogle bi iz tebe izaći na neki drugi način - i to potpuno nesvjesno. Mogao/la bi se početi zatvarati u sebe, bezveze poticati sukob s partnerom gdje stvarno za to nema nikakve potrebe ili početi osjećati nešto prema nekom drugom.

via GIPHY


Znamo da ti ovo što govorimo isprva možda i nema prevelikog smisla, ali čak je i znanost potvrdila da su konstruktivne kritike i svađice u vezi nešto sasvim normalno, a kasnije slijedi ono najbolje - mirenje.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

HELP 'Stalno se svađamo, ali se i ludo volimo' – kako nastaviti dalje?

Često su #couplegoals na Instagramu fejk – parovi koji se svađaju više se vole

Totalno glupi razlozi oko kojih se svađa svaki par - zvuči poznato?

Svađa savjeti veza

Još vijesti