Slika nije pronađena

Mogli bismo reći da je postalo skoro pa nemoguće pronaći frajera koji drži do starih pravila ponašanja. Stoga, donosimo nekoliko pravila kojih ako se budeš pridržavao, osiguran ti je uspjeh kod cura!

1. Četiri čarobne riječi

'Izvoli', 'hvala', 'molim' i 'oprosti' – još od vrtića nas uče da su to riječi koja otvaraju sva vrata, a opet ih se rijetko koristi. Ubaci ovo u svoj svakodnevni rječnik i vidjet ćeš kako ćeš dobivati sve više i više osmijeha, polako ćeš skupljati simpatije svih riječi i bit ćeš na glasu kao onaj 'pristojan i drag dečko'.

via GIPHY


2. Otvaranje i pridržavanje vratiju

Nema ružnijeg nego kad ideš negdje s curom, pa prvi prođeš kroz vrata i onda joj ih još ne pridržiš nego ih samo pustiš da ju puknu u glavu, usput joj slomiš i nos... Ne zvuči kao idealan dejt, zar ne? Puno je bolji scenarij kad joj ti otvoriš vrata i pridržavaš ih dok ona ulazi, te nakon nje, uđeš i ti.

via GIPHY


3. Primicanje stolice

Kad ste napokon i došli do restorana ili kafića, vrijeme je i za sjedanje na kavu. Ako želiš biti pravi gentleman, izvuci joj sjedalicu, te pričekaj dok ona sjeda. Možda je to nešto što se više skoro uopće ne radi, ali svakako bi to trebali ponovno uvesti kao normu!

via GIPHY


4. Ne pričaj samo o sebi

U razgovoru pokušavaj čim manje pričati o sebi – izbjegavaj započinjanje rečenica s 'Ja'. Realno, cura već zna dosta toga o tebi zahvaljujući društvenim mrežama, a i hvalisanje nikako nije način za osvojiti ju... Radije ju umjesto toga pitaj nešto o njoj, iako vjerojatno i ti već sve znaš o njoj...

via GIPHY


5. Plati račun

Dok je nekad bilo nepojmljivo da žena/cura plati račun, danas na svu sreću nije tako. U većini slučajeva se račun ili dijeli na pola ili jednom jedan plati, a drugi put drugi. Ipak, čisto iz pristojnosti, bilo bi lijepo kada bi račun za prvi dejt platio ti, te kad bi se za svaki sljedeći barem ponudio da platiš. Ne želiš da ispadne da si se ti došao samo najesti na njen račun, zar ne?!

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.


Provjeri još...

Savjeti za dečke koji uvijek pale - trikovi kojima ćeš osvojiti svaku curu

Od Japana do Meksika: Bonton za stolovima diljem svijeta

Internetski bonton: Kako se pravilno ponašati na društvenim mrežama?

Dečki bonton Gentleman pristojnost savjeti

Još vijesti