Slika nije pronađena
Ako si tek na početku veze, sigurno ti se sve čini divno i krasno. Ali znaš kako se kaže: 'ljubav je slijepa' pa ti se može dogoditi da ne primjećuješ neke stvari koje ukazuju da bi tvoja veza mogla postati nasilna.

Da, već na samom početku veze možeš vidjeti hoće li tvoja veza postati nasilna ili ostati ovako divna kakva je sad. Evo koji su prvi znakovi upozorenja koje ne smiješ ignorirati.

1. Previše se trudi
Svaka osoba s kojom smo u vezi trebala bi se truditi oko nas, isto tako i mi oko nje. Međutim, ako primijetiš da tvoj dečko/cura pretjeruje - to je zato jer te želi uvjeriti da se cijeli njegov/njezin svijet vrti baš oko tebe. Zašto? E, pa jer takve osobe očekuju da se onda i cijeli naš svijet vrti samo oko njih, što je nemoguće.

via GIPHY


2. Čini ti se da idete prebrzo
On /a se svako malo želi vidjeti s tobom, stalno te zivka i, koliko god to ružno zvučalo, to pomalo prelazi u dosađivanje - a skupa ste samo mjesec dana?! Ako si uz to još upoznala sve njegove frendove, starce i pola rodbine, definitivno ste krenuli malo prebrzo. Ovo bi mogao biti znak da će tvoj dečko/cura željeti stalno kontrolirati tvoj život, a ako se slučajno suprostaviš - mogao/la bi pokazati agresiju ili emocionalno ucjenjivanje.

via GIPHY


3. Ima ljubomorne ispade
Malo ljubomore u vezi je okej, to pokazuje da je osobi s kojom si u vezi stalo do tebe i ne želi te izgubiti. Ipak, postoji razlika između malo 'zdrave' ljubomore i potpune posesivnosti. Ako primijetiš da tvoj dečko/cura ima ljubomorne ispade, i to zbog najvećih gluposti kao kad ti netko lajka fotku na fejsu ili te počne pratiti na instagramu, to ti je itekako veliki znak za uzbunu.

via GIPHY


4. Ne može se kontrolirati i brzo plane
Svađe u vezi su normalne, ali to si sigurno dosad već i sam/a skužio/la. Ali jako je važno kako izgleda vaša svađa - raspravljate li samo o stvarima koje vas trenutno muče ili vaš 'sukob' dolazi na potpuno višu razinu?! Ako si primijetio/la da osoba s kojom si u vezi lako plane, pokazuje agresiju i ne može se kontrolirati, to bi mogao biti jedan od prvih znakova da će vaša veza uskoro postati nasilna.

via GIPHY


5. Stalno mijenja raspoloženje
Tvoj dečko/cura stalno mijenja raspoloženje, i to bez nekog posebnog razloga? Čak i kad je sve okej, on/a nađe neki razlog da bude loše raspoložen/a. Za to postoji dobro obrazloženje koje ti se možda i neće svidjeti. Naime, takve osobe sklone su nasilju, bilo ono emocionalno ili fizičko. Ako se to događa često, reagiraj na vrijeme da ne bi bilo prekasno.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Lajk, follow ili komentiranje fotki – ovo su znakovi da flerta s tobom online

Znakovi da si vrlo emotivna i osjetljiva osoba (i zašto je to sasvim okej)

HOROSKOP Ovi znakovi nikako ne idu skupa - četiri najgore moguće kombinacije

veza savjeti ljubav

Još vijesti