Slika nije pronađena

Prekinula si s dečkom i nitko ne očekuje da stvari budu ‘lijepe’, pristojne niti uredne. Čak je u redu ako tvoj dečko ‘flipne’ ili doživi tu i tamo koji emocionalni ispad. Jedno je ipak biti uzrujan, a drugo biti potpuno lud. Ako si se našla u situaciji da svog bivšeg proglasiš ludim, sjeti se jedne stvari: prekidi su teški i teško se s njima nositi. To ipak nije opravdanje da te gnjavi, uhodi i jednostavno ti ne da disati.

Možete jedno drugome pomoći da nastavite dalje, a koraci su vrlo jednostavni. No, ako si zbilja sigurna da je njegovo ponašanje sve samo ne ‘normalno’ i uobičajeno, morat ćeš se uhvatiti u koštac s time – neće nestati samo od sebe.

1. Popričaj s njim

Jesi li pokušala popričati s njim? Nađite se na neutralnom terenu (kao što je neki kafić) i popričajte. Budi savršeno jasna da te ne interesira ponovo ući u vezu s njim, ali mu predloži da održavate kontakt kao prijatelji. Bilo bi dobro da slušaš što ti ima za reći. Možda mu je ta priča o prijateljstvu glupa i ne može niti zamisliti da vas dvoje funkcionirate u toj ulozi, ali možda će mu ovakav razgovor pomoći da shvati da i dalje možete ostati u kontaktu, iako nastavljate svaki svojim smjerom.

2. Nemoj ga šarmirati

Nemoj mu slati zbunjujuće signale. Ne trebaš ga potpuno ignorirati, ali ne bi ga trebala zvati, slati mu poruke ni flertati s njim. Sve na temelju čega bi mogao pomsliti da ti nedostaje moglo bi ga izluditi i dodatno isprovocirati. Budi pristojna i pozdravi ga kad se sretnete, ali najbolje je u početku držati distancu. Nakon što se oluja nakon prekida malo stiša, možete pokušati s prijateljstvom.

3. Izbriši ga

Sad kad si mu dala do znanja da više ne želiš biti u vezi s njim i na taj način ga izbacila iz svog života, vrijeme je da isto napraviš i na društvenim mrežama: Fejsu, MySpace-u, Twitter-u i sl. Tako te neće moći ‘stalkati’ u virtualnom svijetu, a ni ti nećeš doći u napast provjeriti s vremena na vrijeme što se događa s njim (u pms-u se ovo može učiniti dobrom idejom, ali nemoj pokleknuti). Ako ti je dečko zbilja malo posesivan i uporan iako ste prekinuli, moraš se zaštititi i poslati mu jasnu poruku, iako se možda tvoji potezi i čine grubima. Zamisli da ti i dalje šalje poruke i piše po wall-u? Na taj način nećeš sigurno pronaći sljedećeg dečka, zar ne?

4. Reci nekome

Ako se stvari izmaknu kontroli i bivši te počne plašiti, obavezno popričaj s nekime. Reci frendici ili najboljem frendu, roditeljima, nastavnici ili nekoj drugoj odrasloj osobi u koju imaš poverenja. Sigurno ne želiš da se situacija dodatno pogorša, a to ćeš spriječiti jedino ako se nekome povjeriš.

L.B./izvor: Alloy

foto: sxc.hu

Bivši dečko opsesivno ponašanje savjeti prekid veze

Još vijesti