Slika nije pronađena

Između Božića i Valentinova je opasno razdoblje za sve koji su u vezama jer upravo ih se u tom kratkom razdoblju najviše prekida – evo zašto je to tako i kako izbjeći da tvoju vezu zadesi ova sudbina.

Možda zvuči kao izmišljena informacija, ali ovih je dana potvrđeno najopasnije razbolje za veze. Facebook statistike pokazale su da je ovo jedno od razdoblja u godini kada najviše parova prekida veze. Dva tjedna prije Božića i dva tjedna prije Valentinova su tjedni kada je proglašena 'sezona prekida'. Tu teoriju podržava i jedno istraživanje provedeno prije nekoliko godina koje je potvrdilo da najviše parova prekida ponedjeljcima i u ova dva termina.

via GIPHY


Trenutno je na vezama veći nego inače pritisak zbog približavanja Valentinova i svih problema koje ono donosi. Neki od najčešćih razloga zbog kojih Valentinovo stvara tolike probleme je što tjera parove da točno definiraju svoj odnos, stvaraju se svađe oko toga kako bi ova najromantičnija večer u godini trebala izgledati, što kupiti, a da ne razočarate voljenu osobu, a za neke je parove ovaj dan i trenutak kada planiraju osobu s kojom već neko vrijeme dejtaju pitati i za pravu vezu ili reći prvo 'Volim te'. Zbog svega toga, jedna se strana može uplašiti i odlučiti da je ipak bolje prekinuti nego se suočavati sa svim tim.

Veliki i važni praznici donose sa sobom puno stresa, pogotovo za veze koje su još uvijek svježe. Ali nije sve tako strašno! Postoji nekoliko jednostavnih savjeta uz koje tvoja veza može preživjeti ovo crno razdoblje.

Porazgovarajte s dečkom ili curom o svemu što vas muči vezano za Valentinovo – gdje ćete otići, koliki će vam biti budžet za kupovinu poklona jedno drugom... Ako nema razloga za brigu, manje su šanse i da će jedna strana htjeti pobjeći.

via GIPHY


Da ne dođe do nakupljanja problema u ovom jednom razdoblju, tijekom cijele godine razgovarajte s osobom s kojom ste u vezi o svemu što vam smeta ili bi htjeli da je drugačije. Rješavanje jednog po jednog problema je najučinkovitiji način za održati vezu.

Jednako je važno i raditi na vezi. Najbitnija stvar u kojoj je tajna za uspjeh je povezanost. Svaki dan bi trebalo odvojiti neko vrijeme i posvetiti ga samo toj jednoj osobi s kojom ste u vezi.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Je li vrijeme za prekid? 8 znakova koji pokazuju da te tvoj dečko više ne privlači

Ljubavna psihologija – šest razloga zašto cure lakše prebolijevaju prekid od dečkiju

Kako preživjeti prekid? 12 stvari koje moraš znati kad prekineš dugu vezu

veza Prekid parovi valentinovo sezona prekida

Još vijesti