Slika nije pronađena

Poslije dugo iščekivanja napokon ste dogovorili prvi spoj, a iako jedva čekaš da se nađete i da provedete neko vrijeme zajedno, u isti tren imaš i veliku tremu te stalno razmišljaš o tome hoćeš li mu se dovoljno svidjeti?

Nakon flertovanja i razmjenjivanja poruka, sada ćete moći popričati daleko od znatiželjnih očiju drugih, a ako previše brineš o tome kakav ćeš dojam ostaviti na njega, vrijeme je da se opustiš i prestaneš razbijati glavu tim uistinu nebitnim sitnicama.


Pretjerana nervoza tako ti može pokvariti dejt i smanjiti šanse za drugi, pa zato uzmi stvar u svoje ruke te ne daj da te malo straha spriječi u tome da se dobro zabaviš.

Kako na spojevima ipak postoje nepisana pravila, mi smo tu da ti pomognemo otkriti što je sve dobro znati prije samog sastanka te što ti sve može pomoći, ali i odmoći da stvar uspije. I zato, kako se on ne bi brzo ohladio, pokušaj stvari sagledati i iz njegovog kuta te:

Nemoj pretjerivati s mobitelom!

Za drugu stranu nema ništa napornije nego kada si stalno zaposlena pričanjem ili slanjem poruka. Osim što nije pristojno, na ovaj način mu poručuješ da ti vrijeme provedeno s njim i nije previše važno.

Nemoj stalno pričati o sebi!

Kako bi ostvarili dobru komunikaciju, bitno je da si međusobno posvetite pažnju. Zato poslušaj što on ima za reći i nemoj inzistirati da cijeli razgovor bude samo o tebi, jer će mu takve stvari vrlo brzo dosaditi.


Oprezno s porukama nakon dejta!

Ako si se dobro provela, napisati da ti je bilo lijepo je skroz ok, ali zasipati ga raznim porukicama i upitima sigurno nije. Pusti malo vremena da se dojmovi slegnu, a nemoj ni paničariti ako ti odmah nije odgovorio na poruku. Javiti će se kada uhvati priliku, a ako se to i ne desi, definitivno nije kraj svijeta.

S druge strane, postoji nešto što i sama možeš učiniti, kako bi ti prvi spoj prošao puno, puno lakše. I zato:

Budi svoja!

Ovaj savjet uistinu zlata vrijedi te stoga nikada nemoj glumiti kako bi se nekome svidjela. Ako je on već pokazao želju da izađe s tobom, to znači da mu se sviđaš ti i zato se nemoj pretvarati da si netko drugi. Savršena si baš takva kakva jesi!

Budi iskrena!

Bez obzira što vam se mišljenja o nečemu ne podudaraju, slobodno izreci svoj stav. Tako ćeš mu pokazati da imaš samopouzdanja, a to je i najlakši put do otvorene komunikacije.


Uživaj!

Prvi spoj shvati kao priliku da se bolje upoznate i zato nemoj unaprijed razmišljati o svemu onome što bi moglo poći po krivu. Ako se to slučajno i desi, znači da možda niste najbolja kombinacija, a uostalom uvijek postoji i druga prilika. Zato glavu gore i očekuj najbolje!

I za kraj, nadamo se da osim leptirića u trbuhu, koji ti govore koliko ti se on jako sviđa, nema dodatne nervoze koja ti može upropastiti dan, jer čak i ako te on ne odluči pozvati da ponovno izađete, to nikako ne znači da si napravila kakav krivi korak. Dejtanje uvijek zna biti pomalo nepredvidivo, ali u tome i jest sva čar, pa čak i ako se zareda par loših spojeva, onaj savršeni uvijek se isplati čekati. Baš kao i dečka koji te zaslužuje.

Sonja Curi
Foto: Sxc.hu

spoj savjeti

Još vijesti