Slika nije pronađena
Ponekad nam je najveća želja moći čitati tuđe misli. Pogotovo kada ti se dogodi glupa situacija poput ove: imaš dečka, no on je odlučio prekinuti s tobom – bez da ti to kaže! Dobila si nogu, a ne znaš zašto. Ništa ti nije jasno jer te nije nazvao, poslao poruku, javio preko Facea, ništa! Nemaš riječi.

Kada se dogodi ovako nešto, teško je reći što se dogodilo u njegovoj glavi pa je odlučio kako više niste dobar par, a do jučer je sve bilo super. Jedino što znamo je to da sve to – boli. Vjerojatno si tužna i misliš da ga nikada nećeš preboljeti (iako je kukavica – pa mogao je barem nazvati).

Ovo su savjeti koji bi ti mogli biti od pomoći u situaciji kada `izvisiš´?* Ne zovi ga/ne šalji mu (očajne) poruke
Dečko koji prekine s tobom, bez ikakvog objašnjenja, ne zaslužuje nikakvu šansu – čak ni da razgovara s tobom. Iako ćeš biti znatiželjna i htjeti znati u čemu je problem, ponekad je bolje ne znati odgovor. Ne želiš ispasti očajna (ne zbog njega, već sebe).

* Stisni `obriši´ na Faceu, Insta, kontaktima – ne uhodi ga
Iako ovo inače rade samo balavice, budi jedna od njih. Zašto? Na ovaj ćeš način spriječiti samu sebe u uhođenju svog bivšeg. Praćenje njegovih objava na Faceu ili fotki na Wp-u, neće ti nikako pomoći da ga zaboraviš, dapače. Što manje čuješ za njega, bit će ti lakše krenuti dalje. Ako kojim slučajem idete u istu školu (ili još gore razred), vjerojatno ćeš ga vidjeti. U tim situacijama, budi pristojna i pozdravi ga, ali nemoj se truditi da budete `frendovi´. Nije to zaslužio.

* Plači i `smaži´ koju čokoladicu (ili čips)
Kada ti je teško, suze i nešto slatko može biti od velike pomoći. Potuži se svojoj bff i pusti koju suzu, ali neka to ne vide svi. Što ih briga!* Uredi se i/ili otiđi na neki sport
Kada dobro izgledaš, bolje se i osjećaš. To je zlatno pravilo kojeg se drže sve cool cure. Iako ti trenutno možda nije ni do čega, uloži malo truda – obuci svoju najdražu majicu, stavi neki ruž ili odi s frendicom na odbojku. Bolje ćeš se osjećati sigurno (bar malo).

* Zapamti da će sve ovo proći
Vjerojatno ti je jedna od frendica već dala ovakav savjet i uopće te nije utješila. No imala je pravo. Tvoj (očito) bivši nije jedini za tebe, postoji još puno dobrih dečkiju koji bi bili sretni otići s tobom u kino, vjeruj. Kroz neko vrijeme o ovome više nećeš ni misliti – strpi se.


Je li vam se ikada dogodila slična situacija? Što ste napravile?


Foto: Shutterstock/ Giffy

S.T.R.

Nisi se još poljubila? Pročitajte stvarna iskustva mladih iz Hrvatske

Pitali smo vas, vi ste odgovorili: Ljubomorni ispadi koji su vam zagorčali život

Totalno glupi razlozi oko kojih se svađa svaki par - zvuči poznato?

dečko Prekid cura savjeti

Još vijesti