Slika nije pronađena

Taj slatki čin zadaje glavobolje mnogim tinejdžerima - kako, gdje, što, s kim i zašto. Iako univerzalni odgovor na sva pitanja glasi 'samo se trebaš opustiti', shvaćamo da to često nije dosta uznemirenom umu prije prvog PRAVOG dejta. Zato smo odlučili podijeliti s vama par stvari koje bi mogle biti korisne.

1. TAJMING

Najbolje vrijeme za prvi poljubac je situacija kada ste sami, nastaje trenutak tišine u razgovoru, a vi se gledate u oči. Naravno da ne možeš na silu iscenirati takav trenutak, ali odlazak na neko osamljenije mjesto, stajanje ili sjedenje bliže partneru i gledanje u oči će navesti da se poljubac dogodi sam od sebe.

2. NE BUDI OPSJEDNUTA DAHOM

Žvakaća guma ili pepermint će biti sasvim dovoljni, s tim da pokušaš ne pojesti 2 režnja češnjaka prije dejta. Osim ako ste skupa večerali – onda ste u istom sosu pa nije problem.

3. NE ZABORAVI DISATI

Iako se čini banalno, vrlo je važno da od uzbuđenja ne zaboraviš na tu sitnicu. Usta će ti vjerojatno biti zauzeta, no i dalje imaš nos stoga budi smirena i duboko udahni.

4. SVE POČINJE S USNAMA

Kada se spomene francuski poljubac, prvo što pada na pamet je jezik. No on može malo pričekati. Za početak slobodno samo prisloni usne na njegove, nemoj žuriti, a onda spontano nastavi dalje.

5. UPOTRIJEBI RUKE

Za vrijeme poljupca ruke možeš staviti oko partnerovog vrata (što bi naravno trebalo izgledati više kao zagrljaj, a manje kao davljenje), iza njegove glave ili na njegove obraze (ako si jako romantična).

6. TVOJ JEZIK NE MORA BITI ZVIJEZDA VEČERI

Poljubac bez jezika je isto sasvim dobar. Ako ipak želiš začiniti stvari, otvori usta dovoljno da se vaši jezici susretnu, a ne toliko da izgleda kao da želiš pojesti njegovu glavu.

7. AKO SI NESIGURNA, PRATI NJEGOV RITAM

Ne moraš biti ekpert u ljubljenju da bi tvoj poljubac bio ok. Ako nisi sigurna što treba raditi, prepusti njemu da vodi igru. I tako je jedino važno da se sviđate jedno drugome, sve ostalo se posloži.

A nakon što ste pročitali ovaj članak svakako riješite i naš kviz 'Ljubiš li se dobro?'

I.N.
Foto: photoxpress.com

poljubac prvi put dejt

Još vijesti