Slika nije pronađena
Znanstvenici na Sveučilištu u Illinoisu došli su do zanimljivih rezultata - dokazali su da na svijetu postoje 4 vrste ljubavnih veza. Usput su i istražili kakva je sudbina svake od njih.

Kako prenosi Telegraf, u istraživanju Sveučilišta sudjelovalo je 376 parova, s ciljem da se utvrdi koliko vrsta ljubavnih veza postoji, koje su njihove karakteristike te na koji se način mijenjaju osjećaji parova.

via GIPHY


Svaki par promatrali su u vremenskom razdoblju od devet mjeseci. Zaključak do kojeg su došli je sljedeći - navodno postoje 4 vrste ljubavnih veza, a svaka od njih razlikuje se po mnogim stvarima.

1. Konfliktne, ali strastvene
Često se posvađate, ali su zato vaše pomirbe uvijek strastvene i pune uzbuđenja? Iako u mnogim situacijama ulazite u konflikte, između vas postoji određena fatalna privlačnost, i to ne možete negirati. Vaši osjećaji su promjenjivi, često ni sami ne znate što osjećate, ali se uvijek vraćate jedno drugome. Ovi parovi opisali su svoju vezu kao 'kompliciranu', ali čak ni nisu toliko skloni prekidima.

via GIPHY


2. Obožavatelji drame
Vaša veza je puna uspona i padova, a svađe su skoro svakodnevna stvar. Puno vremena provodite zajedno, ali onda uglavnom samo razgovarate o vezi i problemima koje imate. Iako se volite, vi nikako ne možete pronaći 'zajednički jezik'. Parovi koji se nalaze u ovoj vezi najčešće prekidaju.

3. Ljubitelji zabave
Ovi parovi ludo se zabavljaju svaki put kad su zajedno. Često izlaze s frendovima, obožavaju se družiti i njihova veza je od svih ostalih najkvalitetnija. Zašto? Pa zato jer se prvenstveno temelji na prijateljstvu, a tek onda na ljubavi. To je definitivno dobitna kombinacija!

via GIPHY

4. Posvećeni jedno drugome
Ovaj par svaki slobodan trenutak provodi zajedno. Imaju zajedničke interese i hobije, a najbolja stvar u njihovoj vezi je ta što se oko svega mogu dogovoriti, Brzo donose odluke i rješenja, a bez problema rješavaju bilo kakve probleme. Znaju da uvijek mogu računati jedno na drugoga i ttly su posvećeni svojoj vezi. Ova vrsta veza je ujedno i najsretnija, a ovi parovi jako rijetko prekidaju.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Mršavi ili puniji, visoki ili niski? Saznaj što tvoj tip dečka govori o tebi!

OMG 13 užasnih stvari koje je svaka cura napravila u vezi, ali nikad neće priznati

Kako da veza potraje? Znanost dokazala u čemu je tajna sretnih parova

ljubav veze zanimljivosti

Još vijesti