Slika nije pronađena

U moru emojija postoje oni koji su nam posebno dragi i koje koristimo svaki dan. Srce, pusa, pištolj i namigivanje savršeno se uklapaju u poruku prijateljici, mami ili bratu.

Ipak, kada te iste emojije koristimo u komunikaciji s nekim tko nam se sviđa, oni šalju drugačiju poruku. Ako se stalno dopisuješ s njim i sumnjaš da mu se sviđaš, prouči kakve ti emojije šalje jer ga baš oni mogu otkriti.

Ako se između rečenica mnogo puta pojavljuju baš ovi, to je znak da mu se sviđaš:


*Rumeno lice

Baš kao i u stvarnom životu, kada ugledamo simpu, počet ćemo se blesavo ceriti te ćemo se zacrvenjeti poput semafora. Osim ako vaša tema nisu neka smiješna, ali neugodno iskustva, velike su šanse da ovaj emoji koristi jer mu se sviđaš i takvu reakciju ima kada komunicira s tobom.


*Zagonetni osmijeh

Ovaj emoji najbolje bismo mogli opisati popularnom rečenicom Joeya iz serije Prijateljima kojom uletava zgodnim curama: 'How you doing'. Ovaj emoji dokazuje da ima svakakve scenarije u glavi – a uglavnom nisu prijateljski.


*Isplaženi jezik

Iako ga se može koristiti u raznim situacijama, prilikom razgovora sa simpom dočarat će zaigranost, bezbrižnost i opuštenost – što su osjećaji koje definitivno imamo pored osobe koja nam se sviđa. Može ga rabiti i kada govori o osjećajima kako bi prividno umanjio značaj svojih riječi i blagu nelagodu.


*Srčeka

Ako ste tek u fazi dopisivanja, vjerojatno će ga koristiti ispod teksta kojeg napišeš ili fotke koju mu pošalješ. Ovim emojijem daje do znanja da je fasciniram svime što ima veze s tobom.


*Pusa

Da, znamo da poljupce šaljemo i prijateljicama i mami, ali kada pusa emoji stigne od dečka, ima drugačije značenje. Ne treba ju zanemariti čak i ako je na kraju poruke ili poslije pozdrava, jer budimo realni, ne šaljemo puse baš svima, zar ne?


Foto: emojipedia
I.N.

Pročitajte još:

S

vi lude zbog greške na popularnom emojiju: jeste li ju i vi uočili?Nestat će zauvijek: jedan popularni emoji uskoro nestaje s pametnih telefona

Lažljivac, crno srce, selfie: stižu nam 72 nova emojija

 

poruke simpatija emojiji

Još vijesti