Slika nije pronađena

Prolaziti kroz prekid veze nikada nije lako. Bez obzira na to jesi li ti ostavljena ili ona koja ostavlja- prekid je težak. Brojna pitanja ostaju neodgovorena nakon prekida. Upravo nas ta pitanja  izluđuju.

Kada prekinemo vezu često treba dosta vremena da rane zacijele i da se vratimo na svoju staru putanju. Nekome je potrebno nekoliko tjedana, drugome nekoliko mjeseci, ali sve nas muče ista pitanja.

Na ta pitanja vjerojatno nikada nećemo dobiti odgovor jer su ta pitanja produkt našeg pretjeranog analiziranja svega nakon prekida.

Ako si postavljaš ova pitanja vjeruj nam nisi jedina:

Jesam li ja pogriješila?

Ovo pitanje si postavljamo zato što u jednom trenutku za prekid veze počnemo kriviti samo sebe. Slijepo zbrajamo i množimo vlastite greške i krivimo se. Odmah ćemo ti odgovoriti- ne, nisi ti samo pogriješila. Oboje ste pogriješili i oboje ste krivi. Moguće je da ste ti i bivši dečko bili nekompatibilni što je dovodilo do brojnih upitnih situacija i više vremena ste provodili tužni nego sretni. To su isto razlozi za prekid. Ponekad trebaš priznati sama sebi da nije išlo i oprostiti si jer nisi samo ti kriva.Što sam mogla učiniti drukčije?

Ovo pitanje je vrlo opasno jer stvara barijeru između tebe i nastavljanja dalje. Vjerojatno je puno stvari koje si mogla učiniti drukčije ili drukčije postupiti, ali što je tu je. Ako se zamaraš ovim pitanjem nećeš ništa promijeniti niti će ti to pitanje pomoći da učiniš nešto drukčije. Misli na budućnost i o tome što si naučila iz svojih grešaka.


Jesam li dovoljno dobra?

Ovo pitanje povlači za sobom nerealne misli i pretpostavke tipa `Da sam bila mršavija još uvijek bismo bili zajedno` ili `Da sam češće pratila nogomet sigurno bi još uvijek bili zajedno`. Često mislimo da se trebamo promijeniti kako bi nas netko zavolio, ali to nije istina. Takva pitanja i misli samo nas mogu dovesti do frustracije. Upravo onakva kakva jesi si savršena i niti jedna veza ne može odrediti koliko si dobra i vrijedna.


Je li moralo tako ispasti?

Imamo običaj vjerovati u sudbinu i u ono što je `zapisano u zvijezdama`, ali treba prestati razmišljati na takav način u trenutku prekida. Često mislimo da je osoba s kojom smo u vezi baš `taj`, naša suđena ljubav. Takvo razmišljanje je opasno jer nakon prekida ćemo misliti kako nitko drugi ne postoji više za nas. Naravno, to nije istina.Viđa li se on s nekim već?

Ovo pitanje je ovdje kako bi se zamarale s tim je li on sretan nakon što je prekinuo s nama. Vrlo je vjerojatno da bivši pokušava isto kao i ti preboljeti prekid i krenuti dalje. Isto tako ovo pitanje si postavljamo kako bi podigli naš ranjeni ego jer ako se dečko ne viđa ni sa kim još to smatramo dobrim. Jedan mali savjet: nemoj stalkati nakon prekida. Makni bivšeg iz prijatelja s fejsa i produži dalje.


Što ako sam propustila svoju šansu?

Puno nas si postavlja pitanje `što ako?`. Zatim se ta pitanja pretvore u čitave eseje misli s `što ako ovo?`- `što ako ono?`. Ako misliš da je ta veza vrijedna spašavanja i da ste stvoreni jedno za drugo pokušaj popraviti stanje. Ne vraćaj se u vezu samo zato što misliš da ti je to jedina prilika i opcija. Jer vjeruj nam- uvijek imaš opciju za upoznati nove ljude, promijeniti se, vjerovati u samo najbolje za sebe.
prekid veze pitanja

Još vijesti