Slika nije pronađena

Nekada trebamo pogriješiti kako bismo naučili. Tako ćemo lekciju najbolje zapamtiti i više nikada ponoviti. Ali nekada stvarno ne želimo pogriješiti, poput primjerice kada želiš osvojiti osobu koja ti se već neko vrijeme sviđa. Sve treba ići po planu.

To nije vrijeme ni mjesto za pogreške, jer nekoliko njih za redom i izgubit ćeš šansu. Postoji toliko savjeta kako nekoga osvojiti i na što koji spol pada, ali neki su savjeti loši, bilo da želiš osvojiti neku curu ili dečka. Ovo su neki koji će ti se sasvim sigurno obiti o glavu i završiti loše. Uz njihovu 'pomoć' samo ćeš osobu koja ti se sviđa još više gurnuti od sebe i pokazati da nisi toliko super osoba. Zato ovih 9 izbjegavaj u širokom luku.

1.Pričaš pred tom osobom loše o drugima

Kada dvije osobe obje ne vole nekoga, to ih može spojiti, ali želiš li stvarno da glavna stvar koja spaja tebe i simpu bude nešto negativno? Ako ćeš pokušati pokazati koliko si ti super tako da pričaš loše o drugima, to te neće učiniti boljom, pametnijom ili ljepšom, samo ćeš ispasti ljubomorna i pomalo zla. Ne baš privlačne osobine.

2.Praviš se da si netko tko nisi ili da voliš stvari koje ne voliš

Kratkoročno gledano, ovo ti može donijeti bodove, ali dugoročno gledano, zapetljat ćeš se u vlastite laži, kad tad ćeš biti otkriven/a i to neće izgledati baš najbolje u očima simpe. Da, možeš se izvući na šarm ili izgovore da si samo htio/la uhvatiti pažnju te osobe, ali kada netko shvati da je ono što vas spaja zapravo laž...teško da će to biti dobar temelj za vaš daljnji odnos.

3.Činiš tu osobu ljubomornom

Flertati s drugima dok je osoba koja ti se zapravo sviđa u blizini i na taj način pokušati privući pažnju je totalno pogrešno. Suprotno od onoga kako se prikazuje u filmovima i serijama, to nije trenutak kada će ta osoba shvatiti da joj se sviđaš, samo ćeš joj dati do znanja da nisi zainteresirana za nju/njega.

4.Želiš ju/ga pozvati van, ali te strah pa pošalješ frendicu kao svog glasnogovornika

Ako želiš nekoga pozvati van, napravi to sam/a. Nemoj slati druge ljude da to rade umjesto tebe jer to neće izgledati najbolje niti dati baš top sliku o tebi. Puno će impresivnije u očima simpe biti ako sakupiš hrabrosti i sam/a dođeš i pitaš želi li izaći s tobom. Poslati frendicu djeluje djetinjasto i kao da se zezaš.

5.Glumiš da si neosvojiv/a

Ovo je jedan od glavnih načina koji se preporučuje da pokušaš kada želiš osvojiti nekoga. Kada ti pošalje poruku, ti pričekaš par sati da odgovoriš ili kada te pozove na druženje ti kažeš da sada ne možeš. Je li to stvarno baš tako dobar savjet? Zašto se ne bi otišli družiti danas ako ste oboje slobodni i želite se vidjeti? Kada nekoga stalno ispaljuješ ili kroz dopisivanje pokazuješ da nemaš vremena za tu osobu, ako si joj se i svidio/la, ovo će ih malo ohladiti.


6.Šalješ (polu) gole fotke

Ne, ne i ne. Koliko ti se god netko sviđao, ovo nije način kako tu osobu zainteresirati ili pokušati osvojiti. Slati (polu) gole fotke ne bi trebali slati nikome kome ne vjeruješ 100% i znaš da nema nikakve šanse da završe u krivim rukama. A to sigurno nije netko koga ni ne znaš i koga tek pokušavaš osvojiti. Osim toga, možeš izgledati očajno i kao da si laka osoba.

7.Igraš se s kosom

Vrtjeti kosu oko prsta ili zabacivati kosu je nešto što se često može vidjeti u filmovima ili serijama kada ženski likovi pokazuju nekome da im se sviđa. Odjednom kao da je liku cijeli svijet stao. To se u stvarnosti ne događa. Dečko možda neće niti primijetiti da vrtiš kosu oko prsta. Može samo ispasti kao znak da ti je dosadno ili da ti je on dosadan. Pogotovo pripazi sa zabacivanjem kose ako ne želiš izgledati kao da imaš tikove.

8.Lajkaš svaku objavu ikad

Lagano s lajkanjem. Samo zato što ste se dodali na sve društvene mreže, ne znači da ti trebaš biti prva osoba koja će mu odmah sve lajkati. To će izgledati malo luđački i kao da ništa drugo ne radiš nego samo visiš na društvenim mrežama. Takvo ponašanje može uplašiti osobu, a ne ju osvojiti. Ne znači da ne trebaš lajkati ništa niti gledati storyje, ali ne moraš sve polajkati, pogotovo ako često objavljuje i odmah u prvoj minuti.

9.Nabacuješ isfurane fore

U stvarnom životu nabacivanje već 100 puta isfuranih fora neće biti nešto što će osobu osvojiti. Može ju samo odbiti jer će pokazati da nisi kreativna osoba, a čak može ispasti i pomalo ljigavo.

Pogledajte još:

Zlatna pravila za uspješan prvi dejt: Drži se ovih 6 najvažnijih i sve će proći dobro

Ljubavni savjeti koji su najveći klišeji ikad – ali su stvarno istiniti i trebaš ih poslušati

Nije sve divno i krasno: Stvari koje se događaju u dugim i ozbiljnim vezama, a koje ti nitko nije rekao

zavođenje loši prijedlozi osvajanje loš plan Flertanje

Još vijesti