Slika nije pronađena

Iako je ljeto pri kraju, more je još uvijek toplo za kupanac. Kada ili tuš kabina uvijek su zabavne opcije za one koji vole isprobavati različite stvari, no kao što uvijek naglašavamo – oprez treba biti na prvom mjestu kad je seks u pitanju.

Nema to veze s povjerenjem ili time 'obećao mi je da će paziti' nego s ljudskim tijelom koje je ponekad pomalo zeznuto. Krenimo redom - koliko je seksu u vodi ili moru siguran?

1. Postoji opasnost o gljivične infekcije - voda ispire zaštitni sloj naših spolnih organa koji sprječavaju razne infekcije. To znači da si u vodi izloženija infekcijama poput gljivičnih infekcija, iritacija kože i svrbeža. Klor, koji se nalazi u bazenima, također može naškoditi genitalijama.

2. Smanjuje se zaštita koju pružaju kondomi – zbog vode i kemikalija, kao što je klor,kondomi brže pucaju. Ne smijemo zaboraviti i na veliku šansu da kondom isklizne zbog vode.


3. Gubi se vlažnost – ženama je vlažnost tijekom seksa malo važnija nego frajerima,a voda ispire upravo tu prirodnu sluz koja se stvara. Ako ste se ipak odlučili za seks u vodi, uz sebe imajte lubrikant na bazi silikona i naravno kondom. Iako, vjerojatno je onda jednostavnije sve to izvesti izvan vode.

4. Fizički je teže izvedivo – ne želimo ulaziti u fleksibilnost, ali znaš ono kad ti netko kaže 'Pazi, skliska je kada ili bazen'? E to, kad je seks u pitanju moraš paziti još malo više.

5. Opasnost od spolno prenosivih bolesti – ne dižemo paniku, ali opreza nikad dosta. Neke se bolesti mogu prenijeti vodom čak i ako je ona klorirana. Problem je samo u tome da ako dođe do iritacije kože na vaginalnom području (česta pojava kad je seks u pitanju) pa je prolaz do krvi i kože olakšan.Foto: Giphy/Youutube

I.I.

Pročitajte još:

Neke stvari se s godinama mijenjaju – ovako se mijenja percepcija intimnih odnosa

Znaš li s koliko osoba je spavao prosječni današnji tinejdžer?

10 vrsta seksa koje će svi parovi probati u vezi

Voda More Kada seks

Još vijesti