Slika nije pronađena
Izbrisati iz života nekoga s kim ne dijeliš školu, hobije ili kvart je puno lakše nego nekoga koga moraš viđati svakodnevno - vjerujemo da ćemo se oko toga svi složiti.  Ako si upravo ti u toj nezgodnoj situaciji i svojeg bivšeg ili bivšu naprosto moraš vidjeti svaki dan, ovo je članak za tebe.

Pitaš se kako uopće preboljeti nekoga ako ga viđaš svaki dan i nema šanse da ga izbjegneš? Odmah ti moramo reći da takvo nešto neće biti lako izvesti, ali nije ni nemoguće. Ovo je pet savjeta kako preboljeti bivšu ljubav ako ju viđaš svakodnevno.

via GIPHY


1. Ponašaj se kao da je sve okej
Ako u sebi goriš od ljubomore, ljutnje, tuge ili si jednostavno samo razočaran/a, važno je da to NE pokažeš pred svojom bivšom ljubavi. Moraš se pomiriti s tim da ćeš njega ili nju često viđati i to, nažalost, ne možeš izbjeći. Ono na što ipak možeš utjecati je način na koji se nosiš s tim. Vjeruj nam, kad dođe vrijeme - postat će ti ttly svejedno. Uvijek je lakše preboljeti nekoga ako ga pritom ne moraš viđati, ali je puno teže zaboraviti nekoga tko je uvijek pokraj tebe. Zato budi strpljiv jer će tvoja tuga, prije ili kasnije, proći.

2. Pokušaj ignorirati
Ako tvoja bivša ljubav ide s tobom u školu ili možda čak i u razred, onda znaš kako je teško gledati ju svaki dan. Uvijek se sjetiš na prekid i način na koji ste se razišli, bez obzira na to jesi li prebolio/preboljela prekid ili još uvijek patiš zbog nje/njega. Jedan od super načina da izbjegneš bilo kakve konflikte je da baciš jedan ignore. Ignoriranje je nekad stvarno najbolja opcija, pogotovo ako si ti taj/ta koji/a je završio/la sa slomljenim srcem. Nemoj dozvoliti da te bivši ili bivša isprovocira, što bivše ljubavi često vole raditi nakon prekida. Nemoj nasjedati na provokacije, vrijeđanja ili tračanje, bez obzira na to koliko ti možda smeta.

via GIPHY


3. Okruži se prijateljima
Uvijek je lakše preboljeti prekid ako su uz tebe tvoji prijatelji, ljudi koji te vole i koji će ti u sekundi popraviti raspoloženje. Prijatelji su uvijek tu uz nas da nam pomognu, pogotovo kad prolazimo kroz grozan prekid veze. Okruži se frendovima, neka budu uz tebe u situacijama kad možeš sresti svoju bivšu ljubav. Bit će ti lakše proći pored nje/njega ako je još netko uz tebe tko ti daje podrušku i čuva leđa.

4. Zadrži pristojnost
Ako su ti susreti s bivšom ljubavi totalni neugodnjaci, a često znaju završiti i svađom, onda znaš da je nekad teško biti pristojan/na i zadržati smirenost. Ipak, pokušaj zadržati pristojnost svaki put kad sretneš bivšeg dečka ili curu - bit će ti lakše ako se ne upuštaš u rasprave i neugodne razgovore s bivšim ili bivšom. Ako je došlo do prekida, očito je da stvar nije funkcionirala - bez obzira na to tko je od vas dvoje odlučio prekinuti vezu. Nema potrebe da se dalje zadržavaš na tome i mučiš sebe, ali i sve oko sebe, s vezom koja nije upalila.

via GIPHY


5. Odmakni se od bivšeg ili bivše
Znamo da bivšu ljubav ne možeš potpuno izbjeći, ali pokušaj se što više odmaknuti od nje. Znaš kako se kaže: 'daleko od očiju, daleko od srca.' Puno ćeš manje razmišljati o bivšem ili bivšoj ako se odmakneš i ako izbjegavaš biti u njihovoj blizini. Ako tvoja bivša ljubav ide s tobom u razred, pokušaj sjesti na drugi kraj razreda i komuniciraj s njom samo onda kad to nužno moraš.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

GIRL POWER 10 motivacijskih citata koje bi svaka cura trebala pročitati

OMG Osam prečudnih stvari koje dečki vole na curama

Nova godina, nova ti – ljubavne odluke kojih se moraš držati od ove školske godine

ljubav Prekid savjeti

Još vijesti