Slika nije pronađena

U vezama treba raditi kompromise, ne može sve uvijek biti po tvom i ići tebi na ruku, ali ipak, postoje neke stvari oko kojih nema rasprave niti popuštanja. U ovim slučajevima bi trebala biti čvrsta u svojim stavovima.

I ti i osoba s kojom si u vezi ćete nekada morati popustiti i pristati na ponuđeni kompromis, jer odnosi tako funkcioniraju. Jedno je kada se radi o takvim nekim malim i svakodnevnim kompromisima poput toga koji ćete film ići pogledati u kino ili što ćete raditi za vikend, a drugo kada se radi o nekim ozbiljnijim i većim situacijama. Bez obzira na to koliko voljela osobu s kojom si u vezi, ove kompromise ne ni nikako smjela napraviti.

1.Odustati od svojih snova

Nikada ni zbog nikoga ne bi smjela odustati od svojih snova, a pogotovo u mladosti kada su šanse prilično velike da to nije dečko s kojim ćeš ostati zauvijek. Kasnije ćeš toj osobi uvijek zamjerati to što te sputavala i što zbog nje nisi napravila ono što si htjela kako bi ostvarila svoje snove i to može u konačnici i uništiti vaš odnos.

2.Smanjiti svoje kriterije

Ako želiš dečka koji ne puši i ne pije ili dečka koji će voljeti putovanja jednako koliko i ti, ne bi trebala pristati na ništa manje od toga. Samo zato da imaš nekoga i da ne budeš sama nije razlog za smanjiti svoje kriterije toga kakvog dečka želiš. Naići će pravi i onda će ti biti drago da nisi pristala biti s nekime samo zato jer ti se činilo da je taj netko okej.

3.Promijeniti svoj životni stil ako to ne želiš

Svatko živi život na način koji njemu najviše odgovara, neki vole izlaziti svaki vikend, drugi mrze izlaziti, nekima je bitno biti u što bližim odnosima s obitelji… način života koji tebe veseli nije nešto od čega bi trebala odustati da se prilagodiš dečku. Ako se oko ovoga niste našli i netko treba raditi kompromise, to vam je pokazatelj da možda ipak niste jedno za drugo. Jer onaj koji odustane od svog stila života, bit će tužan.

4.Prestati se družiti sa svojim prijateljima

Ako se osobi s kojom si u vezi ne sviđaju tvoji prijatelji, ne trebaš promijeniti prijatelje, nego vezu. Prijatelji su ti tu već godinama, i bit će još godinama i godinama, možeš li to isto reći za dečka?

5.Pristati na tip veze koji zapravo ne želiš

Ponekad će se činiti da je jedini način da budeš s nekim je ako ćete biti zajedno onako kako ta osoba želi. I na to nikada ne bi trebala pristati. Ti možda želiš pravu vezu, ali dečko koji ti se sviđa želi casual odnos bez toga da definirate što ste stvarno. Ako to nije ono što ti želiš, nemoj pristati, nećeš biti sretna, nego zabrinuta.

6.Vrijeme koje provodiš sama sa sobom

Svatko od nas je drugačiji i neki ljudi mrze biti sami, a drugi uživaju kada povremeno imaju vrijeme samo za sebe. Tjerati nekoga da se viđa svaki dan, a očito je i govori da želi nekada i samo biti u samoći i gledati serije ili spavati, taj odnos neće biti uspješan. Neko vrijeme će svatko preživjeti ako radi stvari koje ne želi, ali doći će trenutak kada više neće moći i sve će puknuti kao balon od sapunice.

7.Otići na drugi faks zbog veze

Otići na drugi faks, upisati drugu srednju ili prihvatiti drugi posao – zbog dečka, nije nešto o čemu bi trebala i razmišljati. Upisati faks u Zagrebu samo zato jer on tamo želi ići na faks, iako bi ti radije u Zadar je najveća greška koju možeš napraviti. Da, možda vam veza tako neće preživjeti, ali to ti je onda i znak da nije niti bila toliko čvrsta.

8.Promijeniti hobije
Nitko ti ne bi trebao određivati što ćeš raditi u svoje slobodno vrijeme. Kakvim god hobijem da se baviš, ako ti je bitan, ne bi se prestala njime baviti
, bez obzira na sve ostalo. Nekim će ljudima kada su u vezi početi smetati to što njihov partner provodi više vremena na treninzima nego s njima, ali tražiti od nekoga da se zbog toga prestane baviti svojim hobijem – totalna ludost.

9.Ići u bilo kojem trenu dalje nego što to tada želiš

Bilo da se radi o tome da podižete vezu na viši nivo ili da te dečko nagovara na seks. Na ništa na što nisi spremna ne bi trebala pristati ni pod koju cijenu, pa čak i ako prijeti prekidom. Jednostavno ne.

10.Opravdavati oblike nasilja

Bilo da se radi o psihičkom ili fizičkom nasilju, ako se jednom tako nešto dogodi, bježi iz te veze i od te osobe koliko te noge nose. Nema kompromisa oko ovoga. Veza treba biti ispunjena srećom i ljubavi, a ne strahom.

Pogledaje još:

Najčešće laži koje ćeš čuti od dečki: Kada kažu neku od ovih 9 rečenica, nemoj samo tako povjerovati

Najgore ideje za prvi spoj: 10 mjesta i situacija koje ti ne bi trebale niti pasti na pamet

Sviđaš li mu se samo ili te stvarno VOLI? Ima 12 suptilnih znakova koji ti mogu reći da te voli

veza ljubav kompromisi

Još vijesti