Slika nije pronađena

`Friend zone` ili `prijateljska zona` je mjesto na kojem nitko ne želi biti. Zapravo, ne radi se o pravom mjestu, ali nas smješta u koš koji je sve samo ne ljubavni.

Kada smo simpatiji ili prijatelju koji nam se sviđa samo dio `prijateljske zone` tada svi naši snovi padaju u vodu. Znamo biti očajne i pitati se kako je moguće da on ne želi ništa više od običnog prijateljstva s nama.

Nakon toga smišljamo načine koji će njemu pomoći progledati i kako bi konačno shvatio da smo baš mi idealna djevojka za njega. Možemo reći da se to uglavnom događa u filmovima, ali nekada to možemo iskusiti i u stvarnosti.

Kako bi iskoračila iz prijateljskog odnosa i ušla u ljubavni, vrijeme je da saznaš što trebaš učiniti da na tebe prestane gledati kao samo na prijateljicu:

Reci mu da ti se sviđa

U slučaju da niste ozbiljno razgovarali (ili niste uopće o tome pričali) o vašem odnosu i tvojim osjećajima prema njemu- došlo je vrijeme. Dečki ne mogu čitati misli premda cure često misle da bi oni trebali protumačiti neke `tajne znakove` koje im one stalno bacaju. To baš ne ide tako, a i ne ide glatko i zato treba otvoreno reći svoje osjećaje.


Daj mu vremena

Ako si mu rekla da ti se sviđa, jednostavno mu moraš dati vremena da to sve procesuira. On mora razmisliti o stvarima koje si rekla jer možda nije očekivao da ti se sviđa uopće. Nikada ne znaš što proces razmišljanja može proizvesti- moguće je da će i on shvatiti da mu se ti sviđaš.


Pokaži mu da nisi tek `dobra cura`

Kada simpatija gleda na nas kao samo na prijateljicu tada trebamo nešto i poduzeti. Cure često svoje prijatelje opisuju kao `dobre i drage dečke` pa će tako i dečki opisivati svoje prijateljice. Upravo zbog toga, u njegovim očima ne smiješ biti samo još jedna `dobra i draga cura` nego cura s kojom želi biti i koja je više od toga.


Pokaži mu što želiš govorom tijela

I kada to ne želimo- naša neverbalna komunikacija nas izda. U neverbalnu komunikaciju se ubraja i govor tijela koji može puno toga reći umjesto naših usta. Ako ga u razgovoru gledaš u oči, tu i tamo ga dodirneš rukom, nogom i slično tada će početi shvaćati da se nešto događa. Naravno, ne trebaš tako pričati sa svima jer on tada neće shvatiti razliku, ali uvijek možeš tijelom pokazati koliko ti se sviđa.Druži se s drugim ljudima i zabavljaj se

Ako si mu već sve rekla i on je svjestan tvojih osjećaja, ali i dalje te smatra prijateljicom, vrijeme je da okreneš ploču. Znamo da je to teško, ali pokušaj ne razmišljati previše o njemu. Posveti se sebi i drugim prijateljima te se pokušaj opustiti. Zabavljaj se i ulaži u sebe kako god ti to odgovara, a on će to primijetiti. Dečki inače vole strastvene cure koje žive život punim plućima i zato možda promjeni svoje mišljenje o tebi i počne te drukčije gledati. Ako ne- preboljet ćeš, možda u međuvremenu nađeš drugu simpatiju zabavljajući se.Pokaži mu da se sviđaš drugim dečkima

Ovo ne znači da ga trebaš pokušavati napraviti ljubomornim (jer se tako lako možeš osramotiti), ali on mora znati da se ti sviđaš i drugim dečkima te da imaš dosta opcija. Dečki kojima se zaista sviđaš će se truditi oko tebe što može značiti da ćeš ići i na dejtove. Tvoja simpatija to mora znati zato što naš mozak je čudo- čim znamo da se netko kome se sviđamo nabacuje netko drugi odmah poludimo za tom osobom.Ne budi očajna

Očaj je nešto što će odbiti svakoga i baš zato ne smiješ biti očajna. Ako si mu već rekla da ti se sviđa i očekuješ njegov odgovor ili si dobila negativan odgovor, nemoj mu se stalno javljati i predlagati druženje. Čekaj da on nešto inicira jer ti si svoje obavila samim time što si mu otkrila osjećaje.

simpatija friend zone prijateljska zona Prijateljica

Još vijesti