Slika nije pronađena
Naši najdraži filmovi nisu nas oduvijek samo dobro zabavljali, već su nas i naučili neke stvari o ljubavi, prijateljstvu i životu općenito.

via GIPHY


Kako se ponašati u vezi, što kad se nađeš u društvu zločestih cura ili na koji se način postaviti ako za tobom luduje najveći luzer u školi? Sve su to stvari za koje postoji rješenje, i to zahvaljujući određenim filmovima koji su se bavili s ovakvim situacijama. S obzirom na to, donosimo ti čak deset najboljih lekcija koje možeš naučiti iz omiljenih filmova.

1. Nekad čak i najveći luzer završi s popularnom curom
'10 stvari koje mrzim kod tebe', 'Američka pita' i 'Spiderman' samo su neki od filmova u kojima najveći luzer nra kraju ipak završi s popularnom curom. Osim toga, mnoge cure baš vole dečke tipa štreberko ili geek, a manje popularne dečke koji misle samo na to kako izgledaju ili koliko će cura pokupiti vani vikendom.

2. Bolje je biti sam nego s bilo kim
Film 'Kako biti solo' totalno vjerno opisuje da je nekad stvarno bolje biti sam nego s nekim tko te ne usrećuje. Zašto biti u vezi koja te samo baca u depru i stvara ti stres?

via GIPHY


3. Ljubav nije uvijek tamo gdje misliš da je

Glavni lik iz filma '500 dana ljubavi', vječni optimistTom ludo je zaljubljen u Summer, curu koju je upoznao na poslu. Nakon što se ispostavi da je Summer zaručena za drugoga i da između njih neće biti ništa, Tom padne u depresiju i prestane vjerovati u ljubav. Na kraju filma ispadne da za njega ipak postoji ljubav, samo ne s curom za koju je on to mislio.


4. S kim se družiš, takav si
'Zločeste cure' film je koji točno opisuje kako je to družiti se s nekim i (ne)svjesno postati baš kao ekipa s kojom se družiš. Kad se nova učenica Cady počela družiti s najzločestijim zločestim curama iz škole, s vremenom im je postala sve sličnija i na kraju, postala baš poput njih.

via GIPHY


5. Nikad se nemoj mijenjati zbog dečka ili cure

Onaj tko te voli, voljet će te u dobru i zlu, kakav god jesi. Zato se NIKAD nemoj mijenjati zbog nekoga, bio to dečko, cura ili prijatelj.


6. Prava ljubav možda ti je cijelo vrijeme 'ispred nosa'
U filmovima mnogi glumci često jure pogrešnu osobu, dok se prava ljubav nalazi ispred njih. I u životu je esto tako da bezveze patimo za nesretnom ljubavi, a pored nas se nalazi osoba koja bi nas mogla ttly usrećiti.

via GIPHY


7. Nađi nekoga tko će te voljeti sa svim vrlinama i manama
Kao što smo ranije spomenuli, onaj tko te voli, voljet će te sa svim tvojim manama i vrlinama. Nitko od nas nije savršen pa ni od drugih ne možemo očekivati da budu savršeni i bez mana.

8. U laži su kratke noge
Iz filmova možemo naučiti da se NIKAD ne isplati lagati jer sve laži, prije ili kasnije, izađu na površinu. Baš poput Cady i njezine 'zločeste ekipe' iz filma 'Zločeste djevojke', sve stvari o kojima su lagale kasnije su bile otkrivene.

9. Nikad nemoj zaboraviti koliko vrijediš
Bez obzira na to u kakvim se problemima nađeš, nikad nemoj izgubiti vjeru u sebe. Okreni se svim ciljevima, postignućima i znanju koje imaš i vjeruj u sebe. Nikad nemoj zaboraviti koliko vrijediš, pogotovo ne zbog ljudi koji ne zaslužuju tvoje suze.

via GIPHY


10. Ogovaranje nije fora i uvijek će ti se 'obiti o glavu'
Svi smo mi barem jednom bili žrtve zločestih ogovaranja, ali isto tako i sami nekad tračali kolege iz razreda ili fendice s kojima smo se zbog nečega posvađali. U filmovima, a pogotovo tinejdžerskim filmovima, vidjet ćeš da ogovaranje, tračanje i širenje glasina o nekome nikad nije dobra ideja. Na kraju se sve sazna, a onda se možeš naći u velikim problemima. Osim toga, kako bi se ti osjećao da netko širi laži o tebi?

Foto: Wikimedia/Facebook/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Totalni fail u stvarnosti – osam najgorih savjeta o dejtanju iz naših omiljenih serija

Ma kakva tuga?! Ovo je 12 filmova koje uvijek moraš pogledati nakon prekida veze

Najbolje frendice u našim omiljenim serijama kao 'friendship goals' – koje od njih ste ti i tvoja BFF? ANKETA

lekcije Filmovi ljubav

Još vijesti