Slika nije pronađena

Dečki su sve češće ti koji žele odnose održati što više casual, neki da bi mogli imati više opcija i dopisivati se i s drugim curama, a drugi zato što im je njihova sloboda ipak previše draga. I tako je nastao novi oblik veze 'situationship'.

Negdje između prave veze, prijateljstva i prijatelja s povlasticama smjestio se ovaj novi oblik veze koji je od svega pomalo, ali zapravo ništa. Ovo nije veza, ali nije ni da nije baš ništa. Može postati nešto više, ali vjerojatnije je da neće. Ako želiš pravu vezu, nažalost, ovo nije to. 'Situationship' je sve češći oblik odnosa, koji najčešće žele dečki, a cure baš i nisu fanovi. Ali nije pravilo, nekada je situacija i obrnuta. Bitno je samo da su obje strane suglasne i da je ovo odnos kakav žele. Kada ne želite definitirati vezu 'vezom', ali je očito i da ste više od prijatelja, onda je to situationship, a jesi li i ti u ovakvom odnosu, otkrit će ti nekoliko znakova.

1.Pričate i družite se već mjesecima

Postoji vrijeme u svakom odnosu kada je trenutak da odredite što dalje i što se to događa među vama. Sviđate li se jedno drugom dovoljno da pokušate nešto više ili ipak ne? Obično se to događa nakon nekih 3-4 mjeseca viđanja jer do tada već svima može biti jasno sviđa li im se netko ili ne. Oni dečki koji žele biti u vezi, vjeruj nam, nakon 3-4 mjeseca će potaknuti taj razgovor, oni koji ne, može ti biti jasno da vezu ne žele, ili barem ne s tobom. Ali isto tako, ne žele te ni pustiti jer im trenutno tako odgovara da imaju nekoga za druženje.

2.Niste definirali svoj odnos

Kada te netko pita što ste, ti samo slegneš ramenima jer pojma nemaš. Glupo je reći da ste prijatelji ili poznanici jer je očito da ste nešto više, ali niste ni cura i dečko jer nikada niste definirali da ste u vezi.  

3.Druženja su vam rijetka i uvijek kod nekoga doma ili negdje gdje nema drugih ljudi

Odlasci na slatke dejtove u ovakvom odnosu ne postoje, uvijek se družite negdje gdje ste sami, daleko od pogleda drugih ljudi, nema romantičnih dejtova niti druženja s ekipom. Sigurno još nisi niti upoznala njegove frendove, kao ni on tvoje!

4.Niste pričali o tome da ste ekskluzivni i da se nećete dopisivati ili družiti s drugim ljudima

Ovakvi odnosi nisu ekskluzivni. Ti se možda ne dopisuješ s nikime, ali to ne znači da se i on ne dopisuje, možda se čak i viđa s još nekom curom. Ovakvi su odnosi prilično slobodni jer nemaju pravila i granica, čini se kao da je sve dopušteno jer ne možete jedno drugome prigovoriti ili optužiti se za varanje – jer niste u vezi.

5.Uvijek nervozno čekaš da ti odgovori

Nikada ne znaš trebaš li se čuti s tom osobom redovito svaki dan, je li okej javiti im kada ti se nešto dogodi i hoće li ti uopće odgovoriti na poruku ili ne. Nikada nisi sigurna u ništa u ovakvom odnosu, pa tako ni u vašu komunikaciju.

6.Nisi zapravo ni sigurna sviđaš li se toj osobi za stvarno

Nekada ti se čini kao da se toj osobi stvarno sviđaš, a u drugom trenutku više nisi u to baš toliko sigurna. Ništa u vašem odnosu ti ne govori kako se ta osoba osjeća i što zapravo misli o tebi. Sve je nekako nedorečeno i nesigurno.

Pogledajte još:

Pronalaziš li se u ovome? 9 znakova koji pokazuju da je tvoja veza savršena čak iako ti to ne vidiš

Najromantičnija mjesta na kojima se trebaš poljubiti barem jednom u životu!

Što se sve računa pod 'varanjem' u vezi? Ispada da dečki i cure nemaju baš ista mišljenja

ljubav veza situationship oblik odnosa