Slika nije pronađena

Nažalost, nema nekog čarobnog rješenja za problem kad ti se ne sviđa dečko tvoje najbolje frendice, barem ako želiš sačuvati prijateljstvo.

Postoji ipak nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći da sačuvaš najbolju prijateljicu, ali i ublažiš osjećaj mržnje ili antipatije prema njenom dečku.

Odakle dolazi ta mržnja i zašto je osjećaš?

Važno se zapitati zašto tog dečka toliko ne podnosiš. Je li to zato što su mu fore apsolutno neduhovite ili zato što znaš da je ženskar?

Ako ti se ne sviđa njegova odjeća ili karakter, to bi svakako trebala prešutjeti jer su to tvoji subjektivni dojmovi. Tvoja prijateljica koja je s njim u vezi može misliti sasvim drugačije! Najvažnije od svega je da se pažljivo i iskreno ponaša prema tvojoj bff jer želiš da tvoja ‘bestie’ bude sretna, zar ne? Ako pak saznaš da nije iskren prema njoj, da ju vara, iskorištava ili ogovara – kao najfrendica dužna si ju upozoriti. U tom slučaju tvoja je antipatija opravdana.

Pričaj s frendicom!

Ako ipak misliš da tvoja briga za nju i antipatija koju osjećaš nadvladavaju tvoju želju da ih pustiš da budu sretni – bilo bi dobro da o tome i porazgovarate. Ako na njoj primjećuješ da je nesretna ili tužna, a ne želi ti se povjeriti, pokušaj pročačkati u čemu je problem. Postavi joj jednostavno pitanje kao ono: ‘Jesi li ok?

Očekuj da će možda postati i malo razdražena i obrambeno raspoložena kad se dotaknete teme dečka, ali najvažnije od svega je da joj daš do znanja da si na njenoj strani.

Ovakav razgovor mogao bi uzdrmati vaš odnos, ali biti prijateljice znači proći i kroz malo ‘čupavije’ situacije. Iako je tvoja prijateljica ta koja će morati donijeti odluku je li taj dečko dobar za nju ili nije, budi sigurna da će se nakon svega opet obratiti tebi i zahvaliti ti što si joj ukazala na neke probleme i bila uz nju cijelo vrijeme.

A što ako te pita kako ti se sviđa njen dečko?

Onda je trenutak da budeš brutalno iskrena. Ako ga ne voliš samo zato jer ga smatraš čudakom ili dosadnjakovićem ili snobom, u ovoj ćeš situaciji to i moći reći i podijeliti svoje frustracije s njom.

Ako te već zatražila tvoje mišljenje, onda ga mora biti spremna i čuti. Ipak, to ne znači da budeš neosjetljiva i gruba. Njen izbog dečka nešto je s čim se se poistovjetiti stoga bi napad na njega mogla protumačiti kao napad na nju. Usredotoči se radije na njega priliko razgovora. Rečenice poput: ‘Mislim da si se promijenila zbog njega’, ili ‘Ne volim kako te ponižava u društvu’ dobar su način za započeti razgovor. To će joj pokazati da ti je ona u prvom planu.

Ako imate snažno prijateljstvo, morat ćeš dobro promisliti prije poticanja ovakvog razgovora. Najvažnije je da budeš zbilja sigurna u to što osjećaš i zašto. Hoće li se zbog toga naljutiti? Hoće li to uništiti vaše prijateljstvo?

Jedan od mogućih scenarija je taj da će tvoja bestie uzeti malu pauzu od vašeg prijateljstva jer će se osjetiti uvrijeđeno. To je jednostavno tako – ako se karakterno ne slažeš s njenim dečkom, malo ćete se manje viđati. Želiš li to?

Ako za tvoju antipatiju nema nekog objektivnog razloga, dokle god se on prema njoj ponaša pristojno i lijepo, trebala bi zatomiti svoju antipatiju – nisi ti ta koja mora dejtati s njim, zar ne?

Jesi li se kada našla u takvoj situaciji?

L.B./izvor: Girlfriend

foto: Shutterstock, Twitter

bff antipatija dečko mrznja prijateljstvo

Još vijesti