Slika nije pronađena

Ako nam se netko sviđa, ali smo sramežljivi, najbolji način za probijanje leda su poruke.

Uvijek nam je lakše komunicirati sa simpatijom tipkajući po mobitelu ili tipkovnici jer tada možemo euforično skakati po sobi nakon što nas pita za dejt, a ne se crvenjeti uživo pred njim.

Dopisivanje može istovremeno biti blagoslov, ali i prokletstvo jer premda je `sigurnije`, ono može dovesti do nesporazuma i neugodnih situacija.

Kako do navedene neugode ne bi došlo trebaš poštivati nepisana pravila za dopisivanje sa simpom:

Ne boj se humora

Imati smisla za humor je puno privlačnije, a to znači da ga ako ga možeš nasmijati- tada možeš sve. Ako budeš smiješna i zabavna dobit ćeš dodatne bodove, ali nemoj previše razmišljati o šalama ili ih smišljati satima.

Ne odugovlači s odgovorom

Možda ćeš doći u iskušenje da simpu ostaviš da čeka na odgovor nekoliko sati, ali to zapravo nije dobro. Još ako se igraš `neosvojive` znaj da nećeš baš dobro proći. Takvo ponašanje uvjerit će simpatiju da ne želiš razgovarati s njim ili da nisi zainteresirana.

Ali nemoj ni odgovoriti iste sekunde

Jako brzi odgovori znaju biti malo `creepy`, pogotovo ako odgovoriš par sekundi kasnije. Simpatija može dobiti dojam da si djelomice očajna i nametljiva, prema tome kada dobiješ poruku pričekaj barem minutu-dvije na odgovor.

Emojiji nisu obaveza

Naravno da ćeš staviti tu i tamo kojeg emojija u poruku, ali oni nisu presudni da bi razgovor tekao lijepo i da bi bio kvalitetan. Nekada stavljanje previše emojija može stvoriti dojam o tebi kao o neozbiljnoj ili kao da nešto forsiraš.

Nemoj koristiti previše `hahaha` ili `LOL`

Često imamo naviku dodavati `haha` ili `lol` na kraju svake poruke, bez obzira na sadržaj. To treba prestati raditi jer to može biti iritantno, osobito kada se radi o dopisivanju sa simpom. Loša je navika stalno stavljati `haha` kada pola poruka ubiti nije ni smiješno.


Nemoj se plašiti inicirati razgovor

Ovo se posebno odnosi na situacije kada ti se čini da ste ti i simpatija malo izgubili kontakt, odnosno da se ne čujete dovoljno. Ako niste razgovarali par dan- javi mu se. Dečki inače vole kada cura preuzme inicijativu, a i to će pokazati da si zainteresirana.

Ne analiziraj previše

Dečki uglavnom nisu tipovi koji će se igrati neke igre u porukama i zato nije potrebno previše analizirati njegove poruke. Zapravo, u porukama dečki znaju biti prilično direktni tako da nema potrebe za dodatnim analizama i razbijanjem glave.

Ne pričaj o tome kako si slobodna

Priču o tome kako si ti `single` nemoj gurati, osim ako ju on sam ne započne. Ako ti počneš s tom temom i to kao grom iz vedra neba, ostavit ćeš dojam očajnice koja želi nasilu s nekim u vezu. Isto tako, on to može protumačiti krivo i shvatiti da ti želiš da ti on nekoga namjesti.

Odaberi temu

Pojedine teme jednostavno nisu za pisanje te ih treba ostaviti za razgovor uživo. Naravno, dopisujemo se kako bi `ispipali teren` i saznali neke osnovne stvari o simpatiji, ali svoju životnu priču sigurno nećemo pisati preko poruka.

Nekada je dovoljno poslati samo fotku

Kada se dopisujemo s nekim nekada jednostavno ne moramo niti poslati riječ- dovoljno je poslati fotku. Ne mora se raditi o našoj fotki, ali to može biti neka zabavna fotka s interneta ili nešto slično što će odmah pokazati u kakvom si raspoloženju, a i može nasmijati simpatiju.

Foto: shutterstock.com

Pročitajte još:

Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom!

10 super emoji poruka kojima možeš flertati sa simpatijom

Od nervoze do euforije: što sve osjećaš dok se dopisuješ sa simpatijom

dopisivanje dopisivanje sa simpom nepisana pravila

Još vijesti