Slika nije pronađena
Ako ste ikad u životu komunicirale s osobom muškog roda (a naravno da jeste) i posvadile se s njim, sigurno ste zamjetile par stvari koje dečki uvijek rade, pa to možemo nazvati obrascem njihovog ponašanja.

Većinu vremena kunu se u točnost informacija s čijim se tumačenjem vi uopće ne slažete ili ih čak ne smatrate istinitima (mansplaining), a krasi ih još jedna karakteristika: rijetko priznaju da su (bili) u krivu. Ni nama curama nije lako priznati krivnju, ali, nakon što to učinimo u pravilu se osjećamo dobro.


Ali za dečke postoji opravdanje – baš znanstveno utvrđeno – za to je kriv testosteron.

via GIPHY


Testosteron je 'muški' hormon, kojeg, doduše, imaju i žene, ali u puno manjem omjeru. On je odgovoran za 'tipično muško ponašanje': njihovu seksualnu želju, impulzivnost i nedostatak potrebe da propitkuju svoje reakcije i zaključke. Pokazalo je to istraživanja koje su proveli znanstvenici s Caltecha, škole Wharton, Western Universityja i ZRT laboratorija i koje će biti objavljeno u idućem izdanju časopisa Psychological Science.

Zahvaljujući testosteronu dečki često donose zaključke na temelju intuicije, a ne logičkog razmišljanja. To ih, naravno, ne opravdava za neispričavanje, ali, hej, kako da shvate da su u krivu, kada se ni ne propitkuju? Ipak, ono što dosta cura nervira je to što, opet zbog testosterona, oni misle da su puno bolji nego što jesu, da su savršeni.

via GIPHY


Zato možda ni ne shvate što su krivi (zašto se cura ljuti na njega uopće?), pa su zbunjeni našom reakcijom.

via GIPHY


Sad su nam neke stvari ipak jasnije... Ipak, po pitanju toga ništa se ne može napraviti – jedino što možete je osvijestiti da nije on kriv – testosteron mu jednostavno teče venama...

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Želimo da prestanu – nerealna očekivanja koja dečki imaju od cura

Prije su trajale godinama, a sad pucaju nakon 2 tjedna – zašto veze danas kraće traju?

8 stvari koje ćeš naučiti iz svoje prve prave veze

Dečki u krivu zašto Muškarci testosteron savjeti