Slika nije pronađena

Veze mogu biti divne, ali će ti se sigurno dogoditi i neki trenuci i iskustva koja bi najradije izbrisala iz svoje glave. Nije uvijek sve divno i krasno, čak i kada se sve čini idealno, život ti može baciti neku prepreku.

Neke lekcije bismo radije da su nas zaobišle, ali tek kada ti se dogode i kada ih preboliš, shvatiš da su ti trebale. Koliko god u nekom trenutku bile bolne i tužne, sve ove lekcije će ti otvoriti oči. I pomalo te rastužiti. Jedna je djevojka na Redditu pitala cure koje su najteže lekcije koje su naučile kroz romantične odnose, a ovo su oni odgovori koji su realni i lekcije koje svi moraju upamtiti.

1.Nikada zapravo ne poznaješ osobu s kojom si u vezi toliko dobro koliko misliš

Ljudi su jako dobri u pretvaranju, a čak i oni koji se čine najiskreniji, mogu samo biti jako dobri muljatori. Možeš misliti da nekoga poznaješ dobro jer ste već koju godinu u vezi, ali onda te iznenade s nečim što ne bi nikada rekla da će napraviti. To je zato što ih ne poznaješ onoliko dobro koliko misliš.


2.Ne možeš promijeniti nekoga

Kada počneš biti u vezi s nekim i nije sve idealno, ali se nadaš da ćeš tu osobu s vremenom promijeniti – nećeš. Mogu se praviti kratko vrijeme da su se promijenili, ali prije ili kasnije, pokazat će se da ipak ništa od toga. Ili trebaš prihvatiti osobu kakva je ili  tražiti drugu, očekivati da ćeš ga promijeniti je uzaludno nadanje.

3.Bolje biti sretna i sama nego nesretna i u vezi

Veze nisu sve na svijetu i to što nemaš dečka ne znači da ne možeš biti sretna. Biti u vezi gdje nisi sretna i gdje se ne osjećaš ugodno i najbolje, gdje si non stop pod stresom ili zabrinuta, ionako nije dobra veza i sigurno bi bila 100 puta sretnija da si solo.

4.Samo zato što postoji kemija među vama, ne znači da će vam veza uspjeti

Kemija i fizička privlačnost su itekako bitni za vezu, ali nisu ključ uspješne veze. Samo zato što među vama postoji luda kemija, to ne znači da će vam i veza biti super. Možda uopće niste kompatibilni i kada se kemija i strasti s vremenom smire, ostat ćete s lošom vezom.

5.Ako ti podsvijest govori da tu nešto nije dobro, poslušaj ju

Ženska intuicija stvarno postoji. Ako ti nešto u tebi govori da to nije to, nemoj forsirati i trošiti vrijeme, s vremenom će se vjerojatno pokazati da si bila u pravu. Čak iako nekog voliš, ali znaš da ta veza ne može uspjeti, bolje je otići i poštedjeti se kasnije boli.

6.Nemoj se zadovoljiti vezom s osobom koja te ne poštuje i ne trudi se

Zaslužuješ puno bolje od nekoga zbog koga ćeš svako malo plakati i biti tužna. Iako ti tu osobu obožavaš i napravila bi sve za nju, ovakvim ti ponašanjima ona jasno govori da ne osjeća isto prema tebi.

7.Nemoj ostati u vezi iz navike

Kada veza traje godinama teško ju je napustiti, čak iako nije dobra, jer ipak ti je stalo do te osobe na neki način, a i ne želiš izgubiti sve te godine ili mjesece koliko vam traje veza. Tu je i strah od samoće jer si toliko dugo u vezi da se bojiš kako nećeš više nikada pronaći tako nešto. Sve to zaboravi, ako nisi sretna u toj vezi i vidiš da veza (ili osoba) nisu dobri za tebe, bježi.

8.Nemoj u vezi zaboraviti tko si ti

Kada si s nekime puno vremena, lako je izgubiti sebe i postati druga osoba, osoba koja si kako bi se prilagodila svom partneru. Loša ideja. Nemoj se prestati baviti svojim hobijima, viđati se sa svojim prijateljima, mijenjati navike koje su dobre za tebe i gubiti sebe.  

Pogledajte još:

Najvažnijih 60 sekundi svakog dejta – ovo je trenutak koji nikako ne želiš zeznuti

Nije bitno koliko si zgodna – ako imaš ovih 15 ružnih navika, odbit ćeš svakog dečka

Nemoj pasti na ove fore: Stvari koje će dečki reći SAMO kako bi te odvukli u krevet

ljubav ljubavne lekcije veze razočarenja

Još vijesti