Slika nije pronađena

Sviđa ti se neki dečko i konačno si stupila u kontakt s njim i onda krene agonija – nema vremena, ne stigne, ima posla, sestra mu se udaje ili mora učiti. Hrpa isprika i izgovora samo kako se ne bi trebao dopkati ili otići na kavu s tobom.

Ponekad bi ti jednostavno bilo lakše da ti kaže 'ne' nego da te zavlači tjednima ili mjesecima. Razumijemo da je i njima bed i da im je teško, ali ovo su stvarno najgore isprike koje dečki govore kad im se ne sviđaš ili kad ne žele vezu.

1. 'Nisam još spreman na vezu' – ovo može biti samo kupovanje vremena. Možda mu je okej samo se dopisivati, ali mu se ne da dejtati i imati nešto ozbiljno. Možeš reagirati na dva načina:

*Možda je stvarno istina. Ako je izašao iz duge veze onda stvarno nije spreman na vezu, a ti možeš biti tu uz njega i dopkati se dok on ne shvati koliko si divna i koliko želi vezu s tobom.

*Možeš ga otkantati i ne gubiti vrijeme na nekoga tko te samo zavlači i ne zna što želi.


2. 'Nemam vremena' – laž. Ako ti se netko sviđa uvijek ćeš naći vremena. Naravno, ako za tjedan dana ima veliki test i mora učiti to je okej razlog. Ali da u tri mjeseca nema niti jednom vremena za cugu ili kino onda mu jednostavno okreni leđa i nađi nekoga tko će uživati u tvom društvu.

3. 'Možemo biti prijatelji' – ovo je pristojan i najgori način da ti kaže da ga ne privlačiš. Kužimo da se trudi biti drag, ali bolje bi bilo da bude iskren. Ti ćeš htjeti nešto više, a on će računati da ste samo prijatelji. Ovaj tip prijateljstva nikad ne uspije jer uvijek jedna strana očekuje nešto više.4. 'Nije problem u tebi, u meni je'
– ovo je možda najbliže istini. Problem je u tome što mu se ne sviđaš. Ponekad je jednostavnije maknuti se od dečka koji ni sam ne zna što želi. Vjeruj nam, poštedjet ćeš se puno muke.

5. 'Nismo na istoj valnoj duljini' – ovo je još okej. Možda ste jednostavno previše različiti i nemate tema za razgovor. Naravno da bi bilo bolje da kaže direktno što misli, ali i za ovo treba puno hrabrosti.6. 'Ne želim te povrijediti'
– lijepo od njega što misli na tebe, ali valjda ti znaš najbolje što želiš ili ne želiš u životu. Ovom rečenicom se samo želi osigurati i dati ti do znanja da zna biti grozan u vezama, možda je čak i sklon prevarama, pa bolje da znaš na početku s čime imaš posla. Naš savjet glasi – traži dalje.

7. 'Nisam još prebolio bivšu' – ovo je jedna iskrena izlika. Moguće je da stvarno još uvijek pati za bivšom i lijepo od njega da je svjestan toga. Najbolje je dati mu vremena da se odluči što želi. Ako znaš da to nije istina, onda te nije vrijedan.Foto: Pinterest/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Nema šanse da priznaju - zašto dečki uvijek moraju biti u pravu?

Do sada ste bili samo frendovi - što kad počneš osjećati nešto više?

Problem mnogih cura – što kad dečko ne želi koristiti kondom?

Dečki Izlike

Još vijesti