Slika nije pronađena

U početku veze smo svi preuzbuđeni i djelujemo nepromišljeno jer nam jednostavno leptirići u trbuhu brane da se ponašamo normalno. Ako 'honeymoon' fazu nešto karakterizira onda je to smušenost i jaka želja da zabava i osjećaj zaljubljenosti nikad ne prestanu.

Zbog toga često zaboravimo da bismo se trebali fokusirati na bolje upoznavanje tog dečka ili cure jer, čak i kad se spetljamo s nekim koga poznamo već duže vrijeme, ne znamo ga/ju sigurno dovoljno dobro da bismo se trebali odmah totalno opustiti.

Stoga idući puta kada započinješ vezu, pripazi da ti se ne dogodi jedna od ovih pogreški kako ne bi zeznula/zeznuo stvar i prije nego se razvila...

1. Zaljubljujemo se prebrzo – svojem 'friškom' partneru nemoj reći da ga/ju voliš nakon dva dejta jer bi ga/ju to moglo otjerati od tebe brzinom svjetlosti. Sačuvaj to za neke kasnije dane i tek nakon što pročitaš ove upute.

via GIPHY


2. Otkrivamo svoje emocije prebrzo – na prvih nekoliko dejtova je zabranjeno reći 'volim te', ali i otkriti previše o sebi i svojem emocionalnom stanju. Nemoj se odmah otvoriti poput školjke jer nisu svi dobronamjerni niti empatični. Neka on/ona prvo zasluži tvoje povjerenje, a ako te nešto muči, raspravljaj o tome s ekipom koja ti je bliska.

3. Postajemo fizički bliski prebrzo – ne moraš se sa svakim likom/svakom curom s kojim/kojom si popila/popio kavu ljubiti! Tvoje lice, usne i tijelo će dobiti onaj/ona koja to zasluži i kad ti osjetiš potrebu za time. Nemoj nikuda žuriti s intimnošću, poslije bi ti moglo biti žao...

via GIPHY


4. Ignoriramo stvari koje nam jako smetaju kod druge osobe – to mogu biti totalne gluposti poput njegovog čudnog ukusa za hranu, navika poput pušenja ili stvarno velikih problema poput agresivne naravi, a povezuje ih jedna stvar – ti preko njih ne možeš prijeći, one su tvoja 'tvrda granica', kako ih definira serijal '50 nijansi'. Ubuduće nemoj ignorirati i prelaziti preko onoga što te smeta... radije nađi nekog sličnijeg sebi nego da snižavaš kriterije.

5. Lako postajemo prenaporni – engleski jezik za tu pojavu ima jedna krasan izraz: 'clingy'. To je ono kad nekome 1000 puta dnevno šalješ poruke i moraš znati što radi u svakom trenutku, a kad se vidite ne skidaš ruke s njega/nje. Jedno je pokazivati ljubav, a drugo je gušiti osobu. Daj svojem dečku/svojoj curi da diše.

via GIPHY


6. Pričamo o bivšima – nitko ne želi slušati o iskustvima njezinog/ njegovog partnera, naročito ne stalno. Uostalom, da je valjalo, ne bi bili bivši! Uspoređivanje s likovima iz prošlosti neka ti nikad ne padne na pamet, barem to nemoj izgovoriti pred njim/njom naglas.

 

7. Tipiziranje cure/dečka – generaliziranje u vezi je zabranjeno! Ako se ona npr. voli oblačiti izazovno, to ne znači da je 'niskog morala', ako on ide u teretanu, ne znači da je glup. Daj mu/joj priliku da sam/a dokaže kakav/kakva je.


8. Stalkanje na društvenim mrežama

– je li ti ikad palo na pamet na profili na društvenim mrežama nisu baš uvijek ogledalo stvarnosti? Nemoj stvarati sliku o njemu/njoj prvenstveno na temelju toga, dođi do svojih zaključaka sam/a uživo...

via GIPHY


9. Sve stavljamo na društvene mreže

– ne mora cijela online ekipa znati s kim dejtaš, čak uopće ne mora znati s kim si u vezi. Razmisli malo o sadržaju koji stavljaš na svoje profile...


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

Koje od ovih 'simptoma' imaš i ti? 25 znakova koji ukazuju da si ludo zaljubljena

Greške koje ne bi trebali raditi u vezi - popis stvari koje opako živciraju ljude oko tebe

Tips & Tricks: Kako preživjeti prvu svađu u vezi?

veza ljubav pogreške

Još vijesti