Slika nije pronađena

Sve si ove stvari čula i pročitala već sigurno 1000 puta, ali to je bilo s razlogom. Koliko se god čine glupi i tipični klišeji koje ćeš čuti u romantičnim filmovima, ovi su savjeti stvarno zlata vrijedni i nećeš pogriješiti ako ih prihvatiš.

Najčešće ćeš ovakve savjete čuti u sladunjavim filmovima i vidjeti kao citate na Pinterestu ili Instagramu, i to na svakoj drugoj motivacijskoj stranici. Od njih će ti se već dizati kosa na glavi jer zvuče totalno glupo i baš kao pravi klišeji. Što i jesu. Ali su isto tako i dobri savjeti. Nemoj ih samo tako baš odbaciti, jer koliko god glupo zvučali, u njima stvarno ima istine. Ovih 7 su prave iznimke i vrijeme je da ih počneš primjenjivati u svom životu.

1.Prvo moramo naučiti voljeti sebe kako bismo mogli voljeti nekog drugog

Koliko si puta pročitala i čula ovu frazu ili neku njenu sličnu inačicu? Vjerojatno previše. No, koliko god zvučala otrcano i glupo, apsolutno je istina. Skakati iz veze u vezu, uvijek tražiti nekoga tko će te voljeti, a ne voljeti prvo sebe, velika je greška. Čvrsti temelj za vezu je da prvo zavoliš samu sebe, da naučiš provoditi vrijeme sama sa sobom – tek si onda spremna za ljubavnu vezu s nekime. U suprotnom ćeš samo tražiti nekoga jer se bojiš biti sama ili jer trebaš potvrdu da si dovoljno dobra.

2.Djela govore više od riječi

Ovo je jednako bitan savjet za veze, kao i za život općenito. Srest ćeš puno ljudi kroz život koji će biti puni lijepih riječi, ali nikada neće to stvarno i pokazati. Kada netko kaže da mu se sviđaš i da želi biti s tobom, ali nikada ne napravi nešto lijepo, neku gestu koja će ti to stvarno i potvrditi, postoji dobra šansa da to osoba stvarno ne misli i da te iskorištava. Koliko su nečije izjave ili osjećaji iskreni najbolje pokazuju radnje koje će napraviti nakon tih izjava.

3.Tajming je sve

Pogoditi pravi tajming može biti razlog zbog koje će neka veza uspjeti ili ne. Ovo je nešto na što ne možeš utjecati, ali ti samo pokazuje da treba imati strpljenja. Nekada nije pravo vrijeme za ono što želiš, ali kroz neko razdoblje, to se može promijeniti. Upustiti se u vezu s nekime sada ili za par godina, može biti velika razlika. Zato ako sada ne ide, nemoj očajavati, ili to nije osoba za tebe ili nije vaše vrijeme. Siliti nešto nikada nema smisla.

4. Kad voliš, pusti voljeno biće od sebe; ako ti se vrati, zauvijek će ostati tvoje. Ako ode i ne vrati se, nije ti nikada ni pripadalo

Bolje da saznaš da netko nije za tebe nego da vodiš mjesecima uzaludnu borbu. Naravno da se isplati boriti za osobu do koje ti je stalo, ali ako se netko nije nikada ni smatrao tvojim niti je stvarno bio srcem u toj vezi, nema smisla. Samo ćeš sebe još više povrijediti. Ako netko želi otići, pusti ga.

5.Vrijeme liječi sve rane

Nakon prekida ili odbijanja, čini ti se kao da je sve crno i da više nikada nećeš naći nikoga, jer nitko neće biti dobar kao ta osoba niti ćeš ikoga moći toliko voljeti. Sigurno to nije istina. Sada se čini kao da nema svjetla na kraju tunela, ali to neće trajati zauvijek. Nema trika koji ti može pomoći da nekoga instantno zaboraviš ili preboliš, vrijeme je jedini lijek. Možda će ti trebati mjeseci, a možda i godine, ali jednog dana više neće boljeti kada se sjetiš te osobe.

6.Vjeruj svojoj intuiciji

Tvoja te intuicija nikada neće prevariti. Kada imaš osjećaj da nešto nije kako treba, provjeri, nemoj samo odmahnuti rukom. Isto tako, ako imaš osjećaj da je nešto dobro i kako treba biti, vjeruj tome, nemoj tražiti probleme gdje ih nema. Najgora stvar koju možeš napraviti je previše analizirati situaciju, samu ćeš sebe zbuniti i više nećeš znati što misliti. Ono što si prvo mislila, to je vjerojatno točno.


7.Voli kao da te nitko nikada nije povrijedio

Neke je stvari lakše reći nego napraviti, a ovo je definitivno jedna takva. Kada te netko jako povrijedi, izigra tvoje povjerenje i slomi ti srce na milijun komadića, teško je samu sebe uvjeriti da se opustiš i nekome vjeruješ. U kutku mozga će ti biti podsjetnik na to što se dogodilo zadnji put kada si nekome bezuvjetno vjerovala. Ne bi trebali dopuštati takvim mislima da prevladaju, jer onda otežavaš i smanjuješ šanse da nova veza u koju ulaziš stvarno i uspije. Ako nisi spremna na to, znači da nisi još ni spremna za novu vezu.

Pogledajte još:

Nije sve divno i krasno: Stvari koje se događaju u dugim i ozbiljnim vezama, a koje ti nitko nije rekao

Jeste li ti i tvoja ljubav jedan od onih parova koji idu na živce svima oko sebe? Ako radite ovih 8 stvari...

Ljubavne greške koje svi radimo u mladosti – ovih ćeš 10 sigurno požaliti! I nikada ponoviti!

veza ljubav Ljubavni savjeti klišeji

Još vijesti