Slika nije pronađena

Znate onaj osjećaj koji vas preplavi kada se zaljubite u nekog novog - leptirići, stalna želja da se dopisujete ili čavrljate s tom osobom i ona iznenadna potreba da kupite potpuno novu garderobu samo da bi ih impresionirali.

Kada prvi put počnete padati na nekoga postoji onaj osjećaj uzbuđenja koji je teško opisati riječima. Kad počnete voljeti nekoga, simptomi mogu biti slični. Zbog toga je teško razlikovati ljubav od zaljubljenosti. Međutim, prema Mariji Sullivan, stručnjakinji za upoznavanje i potpredsjednici Dating.com, postoje neki doista jasni znakovi koji će vam reći da nije da samo prolazite kroz neku bezveznu fazu s novim dečkom, nego da bi ovaj put zapravo sve moglo biti drugačije. Možda ste konačno zaljubljeni. Ovdje su svi znakovi koji će vam reći volite li tu osobu...


1. Sretni ste i samo malo nervozni.
Kada ste zaljubljeni, vi ste istinski sretnija osoba. Pomisao na provođenje vremena sa svojom boljom polovicom stvarno vas uzbuđuje. Samo gledanje svih vaših zajedničkih selfija vam izmami iskren osmijeh na lice. Međutim, zaljubljenost vas čini i malo nervoznima. Zabrinuti ste za budućnost, čak i ako niste sigurni što je to. Vi samo znate da želite da vaš odnos traje. 'Mnogo ljudi uspoređuje ljubav s nečim što ne bi mogli izgubiti ili propustiti, ali neizvjesnost ishoda je uzbudljiva', kaže Maria.


2. Sve je novo i uzbudljivo.

Kada ste zaljubljeni, uzbuđeni ste čak i dok radite neke stvari koje ste već milijun puta napravili, samo ovaj put to radite s tom osobom. Oni su prvi na koje pomislite kada vidite neki romantični trailer za film. Čak biste bili spremni sjediti kroz četiri sata neke sportske utakmice za njih, iako mrzite sport. Maria kaže da je to zato što ljubav izaziva promjenu u vama. 'Kada ste zaljubljeni, temelji vaše percepcije se mijenjaju. To se može usporediti s osjećajem kao da ste po prvi put budni i uzbuđeni', kaže ona. 'Pronašli ste nekoga zbog koga vam se sve čini kao da je novo i intrigantno - čak i ako samo sjedite na kauču i gledate televiziju', dodaje.


via GIPHY


3. Vaš odnos je jednostavan.

Biti s boljom polovicom nije težak posao. Ne morate se truditi naći vremena za tu osobu jer vi jedva čekate provoditi vrijeme s njima. Čak ni vaše svađe ne djeluju toliko intenzivno kao u drugim odnosima. Kada ste oboje zaljubljeni, vaš je prioritet vaš odnos, a ne vaš ponos. Bez problema ćete biti prvi koji će popustiti u svađi jer ne možete zamisliti svoj život bez te osobe. Čak i jedan dan razdvojenosti od njih djeluje kao beskrajno mnogo vremena.

4. Ta osoba je na vašem umu doslovno cijelo vrijeme.

Kada ste zaljubljeni, vaša bolja polovica vam je uvijek negdje u pozadini vašeg uma. Možda ćete imati iznenadnu potrebu da ih nazovete jer niste čavrljali već nekoliko sati ili odete u dućan s namjerom da nešto kupite za sebe i onda kupite nešto i za njih. 'Kada nekoga volite, fizički ste, psihički i emocionalno pod utjecajem toga, cijelo vrijeme. To je mirna i sigurna stvarnost za kojom ćete neprestano žudjeti', kaže Maria.


via GIPHY


5. Samo malo ste ljubomorni.

Malo ljubomore je prirodno. Ljubomora postaje opasna kada postanete opsjednuti svime što vaš partner radi, toliko da radite stvari poput prčkanja po njihovom mobitelu bez da oni to znaju. Pretjerani trud samo kako bi saznali što vaš partner radi je toksično ponašanje i može signalizirati da niste u zdravoj vezi.

6. Češće iskazujete osjećaje prema njima.

Kada ste zaljubljeni, očito vas vaš partner privlači, pa je prirodno da želite biti svugdje gdje su i oni. Ako vas u potpunosti odbijaju onda je očito da niste zaljubljeni.


via GIPHY


7. Želite ih upoznati sa svojom obitelji i prijateljima.

Kada ste stvarno zaljubljeni i volite tu osobu, želite ju uključiti u sve aspekte vašeg života. Želite ih upoznati sa svojom obitelji i prijateljima s nadom da će im se stvarno svidjeti jer ćete u suprotnom biti povrijeđeni. Ako svog partnera upoznajete s obitelji i prijateljima, to je obično zato što zaista želite da vaša veza traje.

8. Počinjete osjećati empatiju prema partneru.

Kada ste zaljubljeni, počnete gledati na svoju bolju polovicu kao na produžetak sebe, pa kad su povrijeđeni, nervozni ili stvarno uzbuđeni zbog nečega tada doživljavate iste osjećaje kao i oni. Osjećaj empatije prema njima u vama budi i želju da se žrtvujete zbog njih pa im donesete onu čokoladu koja im se toliko jede, a ne da im se ići do dućana. Takve male stvari vam zapravo nije problem napraviti za osobu koju volite.


9. Postajete bolja osoba.
Znate da ste zaljubljeni kada vas vaša druga polovica na neki način potiče da poželite i vi sami biti bolji, bilo da si postavljate nove ciljeve ili imate pozitivniji stav. Vaš partner bi vas trebao usmjeravati prema boljem, ali ne na način koji je negativan. 'Ako vas partner ne 'gradi', onda morate razmisliti o traženju ljubavi negdje drugdje - bez obzira na to koje druge karakteristike on ili ona mogu imati', kaže Maria. Kada ste doista zaljubljeni u nekoga, želite da vaš partner uspije koliko i vi jer želite stvoriti stabilnu budućnost za oboje.

10. Počinjete planirati budućnost.
Kada zaista voliš nekoga, znaš da ih nemaš namjeru ostaviti u neko skorije vrijeme, ili nikada. Dakle, počinjete ih uključivati u sve svoje buduće planove. Počinjete razmišljati o njima kada donosite velike odluke jer želite da oni budu tu za sve. Kada ste zaljubljeni, vaša bolja polovica postaje vaš trajni 'plus jedan'.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Ova ponašanja na prvom dejtu ne smiješ ignorirati! Ako to radi, vrijeme je da kažeš 'Thank U, Next'

Bolje prije nego kasnije! Deset znakova da je vrijeme da jednostavno odustanete od svoje simpe

Simpa je pristao na dejt, ali nikako da se taj dejt i realizira? Psiholog otkriva što ti je činiti

ljubav kako znati voljeti savjeti

Još vijesti