Slika nije pronađena

Samo zato što si očajna i jako ga želiš natrag, ne trebaš mu to i pokazati. Takve će stvari dečke samo odbiti, barem u većini slučajeva. Naravno da za svaku situaciju vrijede druga pravila jer je svačija situacija jedinstvena, ali ovo su neki ključni koraci koji će svakome pomoći u vraćanju bivšeg.

Ne želiš ga pijana zvati i slati mu poruke da ti nedostaje ili mu pokušavati izazvati ljubomoru tako da odmah par dana nakon prekida nađeš nekog novog koga ćeš pokazivati po svim društvenim mrežama. To će izgledati očajno i ne baš privlačno. Samo ćeš ga dodatno udaljiti umjesto približiti i vratiti natrag. Nakon prekida mnogi imaju faze kada na trenutak požale prekid i požele dečka ili curu natrag. Najbolje je prvo dobro razmisliti i vidjeti hoće li te to proći ili ne. Ako je odgovor ne i bivša ti ljubav sve više i više nedostaje, vrijeme je za plan 'osvajanje bivšega natrag'. Da bi taj plan bio što uspješniji i završio happy endingom, u njega moraš uključiti ovih 6 koraka. Oni će ti pomoći da vratiš bivšeg, a bez da se sramotiš ili izgledaš očajno.

1.Pričajte o prekidu – i nemoj se svađati i raspravljati oko razloga prekida

Jedan od prvih koraka treba biti razrješavanje prekida i pričanje o njemu. Ovo možda nije najsretnija tematika ili nešto čega se želiš prisjećati, ali kako ćeš riješiti problem ako ne znaš točno koji je. Prekid se ne događa bezveze, uvijek postoji barem jedan dobar razlog. Kada bivši spomene razloge, nemoj se krenuti raspravljati s njime kako to nije istina i bacati opravdanja. Saslušaj dobro sve što ti govori, prihvati to i ispričaj se. Čak iako se ne slažeš i misliš da to nije istina. To je njegova istina. Nemoj dozvoliti egu da se uključi u ovaj razgovor. Ovako ćeš saznati što mu je to toliko smetalo i pokazati da ti je žao.

2.Nemoj ga pokušavati uvjeriti da se trebate pomiriti

Ako ćeš ga pokušavati uvjeriti zašto ti se treba vratiti ili ga moliti da ti se vrati, to će ga samo odbiti. Može takvo ponašanje doživjeti kao napadno i očajno, te kao da nisi doživjela ništa što ti je prije rekao. Dečke neće privući očaj, nego kada vide da je netko samopouzdan i sretan sam sa sobom. Zato budi sretna, živi svoj život i trudi se biti najbolja verzija sebe. Vidjet će na društvenim mrežama ili će mu netko od poznanika reći nešto super pozitivno što je vidio ili saznao o tebi i to ga može privući natrag. Prije će pasti na curu koja je ostvarila neki uspjeh i koja živi, nego onu koja već tjedan dana ne izlazi iz kreveta i samo plače.

3.Preuzmi odgovornost za svoju ulogu u prekidu

Teško je priznati si nekada, ali je istina – za svaki prekid kroz koji si prošla i ti si djelomice imala ulogu u njemu. Umjesto da samo njega kriviš za to što se dogodilo, zapitaj se koja je bila tvoja uloga i koja su tvoja ponašanja dovela do prekida. Jesi li možda imala premalo povjerenja? Ili si bila previše ljubomorna? Nisi se dovoljno trudila? Priznaj svoj dio odgovornosti i pokaži da si svjesna problema i da radiš na njemu.

4.Pusti neka on dođe k tebi

Dečki vole osvajati, to si sigurno već čula, i to je stvarno istina. Nemoj mu olakšati, ali nemoj se ni praviti da nisi zainteresirana. Nestati u potpunosti s njegovog radara malo je previše, jer onda će nastaviti dalje, ali nemoj mu se ni javljati svaki dan. Iskoristi društvene mreže da mu privučeš pažnju. Pričekaj da se on tebi javi! A kada se to dogodi, neka on bude taj koji će većinom pričati. Ubaciti tu i tamo u razgovor da ga razumiješ ili da kužiš to što priča, nije loša ideja, jer to mu može potaknuti tok misli s 'ha, ona me razumije' na 'možda ipak nismo trebali prekinuti'.

5.Stavi sebe na prvo mjesto

Možda ti se neće vratiti za par dana ili za tjedan dana, pa čak možda ni za mjesec dana, ali ako ćeš stalno stavljati njega na prvo mjesto i ne koncentrirati se na ništa drugo u svom životu, ne radiš si dobro niti ćeš tako išta postići. Pravilo ne javljanja neko vrijeme bi moglo biti dobro jer ga to može natjerati da shvati koliko mu nedostaješ, a ti ćeš se moći koncentrirati na sebe. Ako mu je stalo pitat će se što radiš ili viđaš li se s nekime, pogotovo ako vidi na Instagramu da si sretna. Ispunjavaj svoje želje, druži se s frendicama, radi zabavne i kul stvari, jednostavno, uživaj.

6.Imaj u glavi čistu i pozitivnu viziju onoga što želiš

Kada dođete do točke da krenete pričati o tome da budete opet zajedno ili krenete flertati, budi kristalno jasna u razgovoru s njim oko toga što želiš. Poslušaj i njega što ima za reći. Onda ćete vidjeti ima li povratak vaše veze uopće smisla ili ne. Krenite od početka i neka sve ide lagano, bez žurbe. Požurivanje stvari da se što prije vrate tamo gdje su stale će samo staviti preveliki pritisak. Neka sve i počne malo više prijateljski, a manje ljubavno, što onda, ako ima privlačnosti među vama, sve će se ionako s vremenom sigurno posložiti.

S druge strane, ako ti se ne javlja i odbija bilo kakvu komunikaciju s tobom, to ti je jasan znak da je možda ipak vrijeme da ga zaboraviš i nastaviš dalje. Netko bolji te čeka u budućnosti!

Pogledajte još:

Greške koje trebaš izbjegavati na početku veze: Ovih 9 su posebno opasne u prvih mjesec dana

Neočekivane stvari koje se dečkima sviđaju na djevojkama: Ima ih 5 koje će ih posebno privući

Znakovi da te dečko ne poštuje: Ovih 8 otkriva da mu baš i nije stalo do tebe i vaše veze

veza ljubav bivsi osvajanje

Još vijesti