Slika nije pronađena

Pronaći idealno vrijeme za neki ovako ozbiljan razgovor nije najlakše. Može otići totalno u krivu i sve se srušiti kao kula od karata ako druga osoba nije spremna za ovaj sljedeći korak, ali isto tako – može proći i totalno super. Bitno je samo odabrati pravo vrijeme.

Kada se počneš viđati s nekime i osoba ti se svidi, očito je da se i ti sviđaš njoj – sve se čini tako super, divno i krasno. Dok ne prođe neko vrijeme i nekome od vas se počne motati po glavi pitanje 'što smo mi zapravo?'. Kada je pravo vrijeme za definirati vaš odnos? Nebitno bilo to donošenje odluke da ćete biti u vezi ili da ćete nastaviti s casual viđanjem ili je možda bolje sa svim stati. Teško je odrediti koje je pravo vrijeme. Ući u vezi s nekime koga jedva poznaješ može biti greška i vaš se odnos samo zakomplicira, ali s druge strane, ako će se definiranje odnosa odugovlačiti, možda izgubiš tu osobu. Savjetnici za dejtanje su pronašli recept za uspjeh.

Nemoj žuriti

Ono što naglašavaju je da nema potrebe da se igdje žuri s definiranjem odnosa. Kada nekoga poznaješ nekoliko dana ili nekoliko tjedana to je vrlo malo za uopće stvoriti kompletnu sliku o nekome i procijeniti vidiš li se s tom osobom ili ne. Bolje je ići polako i dati si vremena što bolje upoznati nekoga. U suprotnom ćete preskočiti cijeli jedan zabavan dio dejtanja i upoznavanja.

Nemoj ni čekati 100 godina

Iako savjetuju da ne žuriš, isto je bitno i ne čekati predugo. Čekanje i ne definiranje odnosa može osobi s kojom se viđaš biti znak da ne želiš ništa takvoga s njima ili da ih ne gledaš na taj način, već samo kao usputnu zabavu. Čak ako to i nije istina, sasvim je normalno početi tako nešto misliti ako vrijeme prolazi i prolazi, a vi ste i dalje 'ništa'.

Idealno vrijeme

Koliko je to vremena potrebno za dovoljno upoznati nekoga da možeš procijeniti kakav odnos želiš s njima i imati razgovor o tome što dalje? Najbolji tajming je nakon dva ili tri mjeseca poznanstva. Tvrde da je ovo dovoljno za upoznati osobu i vidjeti ju u različitim situacijama te procijeniti što želiš s njima. Sve kraće će samo staviti pritisak i stres na vaš odnos, a sve duže od toga isto može voditi prema raspadu. Ako se uzme u obzir da se vidite jednom tjedno, ovo je idealno vrijeme za pokrenuti razgovor na temu vašeg odnosa. Što god htjeli, bitno je reći i otvoreno komunicirati kako nitko ne bi završio povrijeđen.

Pogledajte još:

Suptilni načini kako nagovoriti dečka na bilo što – 7 malih 'manipulacija' koje neće nikoga povrijediti

Jesi li spremna za svoju prvu vezu? Ovih 5 znakova otkriva da jesi!

Ovako nemoj nikoga pokušavati osvojiti – 9 loših planova koji će ti se sigurno obiti o glavu

odnos definiranje veza ljubav dejtanje

Još vijesti