Par na dejtu

S obzirom da su ovo teme razgovora koje će ti pomoći otkriti jeste li jedno za drugo po karaktere, idealne su za prvi dejt, prvo druženje, razgovor negdje gdje ste se upoznali. One će ti otkriti najviše moguće o toj osobi, dovoljno da procijeniš jeste li kompatibilni.

Neka je pitanja bolje postaviti odmah kada nekoga upoznaš nego tek nakon mjeseci i mjeseci druženja. Pogotovo ako se radi o osobi koja ti se sviđa i čini ti se da bi tu moglo biti nešto više. Osim što je naravno bitno da ti je fizički privlačna, bitno je i da se slažete na nekim drugim poljima i da imate barem neke zajedničke teme. Jer samo kemija neće biti dovoljna. Uz pomoć ovih tema možeš kroz najobičniji razgovor saznati je li to stvarno netko za tebe ili baš i ne.

1.Imate li neki zajednički interes?

Nećeš ovo pitanje pitati ovako direktno, ali kroz razgovor možeš pokušati saznati imate li uopće išta zajedničko. Vjerojatno već znaš idete li u istu školu, a možeš saznati i slušate li istu glazbu, volite li iste izlaske, znate li možda neke iste ljude, bavite li se sličnim stvarima u slobodno vrijeme… Neka sitnica koja vam je zajednička može biti odlična za pronaći još stvari koje vas spajaju. Osim što ćete ovako imati temu za razgovor, dobro je i znati da vas spaja i neki zajednički interes.

2.Započni razgovor na temu nečega iz vaše okoline

Ovisno o tome gdje ste otišli na druženje, iskoristi vaše okruženje za pokrenuti razgovor i saznati kroz odgovore je li to baš osoba za tebe. Osim što je uvijek dobro gledati kako se ponaša prema konobarima, prodavačima u dućanu i drugim ljudima, jer to ti može puno reći o njemu kao osobi i je li netko za tebe ili ne, možeš saznati svašta i kroz jednostavna pitanja poput je li u slobodno vrijeme puno po kafićima, ako ste otišli negdje sjesti, ili voli li šetati ako ste nabacili đir po gradu. Čine se kao male sitnice, ali su bitne ako se nastavite redovito viđati.

3.Trenutna događanja

Ovo je jako dobar način za otkriti koliko toga imate zajedničko i hoćete li imati o čemu pričati. Vjerojatno neće znati da je upravo došao novi odličan puder, ali ako te zanima tehnologija, okreni razgovor na to da dolazi novi iPhone, ako voliš slušati Justina Biebera, spomeni da je najslušaniji glazbenik na Spotifyju ikad ili nabaci komentar na neku novu seriju koju gledaš ili film.

4.Pusti drugu osobu da postavi pitanje

Mnogi će kada su nervozni krenuti pričati bez prestanka i ne ugasiti se. U ovom slučaju to nije najbolje i trebala bi se nekada sjetiti i dati priliku drugoj osobi da postavi pitanje ili nešto prokomentira. Neće se ništa dogoditi ako koju sekundu nastane tišina. Tako ćeš lako saznati koje su to teme koje njih zanimaju jer sigurno neće krenuti pričati o nečemu što im je nebitno.  

Pogledajte još:

Da je bar nama ovo netko rekao: Najbitnije 3 stvari koje trebaš znati prije svoje prve veze

Od ovih tipova dečki bježi što brže i što dalje možeš: 9 najgorih s kojima možeš biti u vezi

Najveći mogući klišeji: Ove savjete nitko tko prolazi kroz prekid veze NE ŽELI čuti

spoj zajedničke stvari teme za razgovor