Slika nije pronađena

Ovo je situacija u kojoj se nitko ne želi naći. Mjesecima ti se nitko ne sviđa, a onda se odjednom od nigdje pojave dva super dečka koja ti se oba full sviđaju. I kako sada odabrati? S obojicom ne možeš biti, a kako odabrati jednog i biti sigurna da si odabrala pravog?

Jedna od najgorih pozicija u svom ljubavnom životu u kojoj se možeš naći je kada ti se istovremeno sviđaju dva dečka, i to jednako jako. Nažalost, kad-tad te čeka ona teška odluka kada nekoga od njih moraš razočarati i rastužiti jer si se ipak odlučila za drugoga. Kako bi razbistrila vlastitu glavu i bila sigurna da si donijela pravu odluku, prije konačne odluke, uzmi u obzir ovih 13 stvari.

1. Razmisli koje su kvalitete svakoga od njih

via GIPHY


Jedan od najboljih načina za odlučiti je da razmisliš zbog čega ti se svaki od njih sviđa. Uzmi papir, podijeli ga na dvije strane i počni pisati sve dobre stvari koje ti padnu na pamet. Osim što ćeš vidjeti čija strana papira prevladava, vidjet ćeš i kod kojeg prevladavaju kakve vrline. Ako ti se jedan od njih sviđa isključivo zbog toga kako izgleda, to bi mogla biti stvar koja će presuditi.

2. Kako se osjećaš kada si pokraj svakog od njih?

Ako već nisi, provedi malo vremena uživo u druženju sa svakim od njih. To će ti pomoći u donošenju odluke jer ćeš vidjeti kako se osjećaš dok si u njihovom društvu. S kojim ti je ljepše i zabavnije? Zbog kojeg od njih imaš leptiriće u trbuhu i klecaju ti koljena?

3. Fokusiraj se na moguće znakove upozorenja

Ponekad kada nam se netko jako sviđa gledamo tu osobu kroz ružičaste naočale i vidimo samo dobre stvari. Na trenutak budi objektivna i sagledaj i neke lošije stvari i mane svakoga od njih. Ako ti ih je samoj teško vidjeti, zatraži frendicu za pomoć, njen će pogled na situaciju sigurno biti objektivniji. Znakovi upozorenja mogu biti i njegovo ponašanje prema tebi, prema drugima, reagiranje na situacije kada nešto nije po njegovom...

4. Razmisli zbog čega ne bi nikada pristala na vezu s nekime

via GIPHY


Koje su stvari tvoji deal breakeri? Možda ti se na prvu čini da su obojica savršeni, ali sagledaj ih obojicu bistre glave. Sada se neka sitnica koju on radi ili način na koji razmišlja ne čini bitnim i misliš da će se to promijeniti, ali vjerojatnije je da ipak neće.

5. Osjećaš li se kao da varaš drugoga dok si s jednim na dejtu?

Iako ti se obojica sviđaju, ako se osjećaš loše kada si s jednim na dejtu, to je jasan znak koji ti se više sviđa. Čak iako nemate definiran odnos i niste u vezi, moguće je da imaš osjećaj kao da ga varaš. Podsvijest ti na ovaj način pokušava pomoći da doneseš odluku – poslušaj je.


6. Slušaj i svoje srce

Nemoj samo logično i razumski razmišljati koji bi bio bolji za tebe, poslušaj i što ti srce ima za reći. Čak i kada napraviš listu na kojoj ćeš popisati njihove kvalitete, razmisliš o tome s kojim ti je zabavnije... i dalje nemaš odgovor na svoje pitanje, to je zato što previše razmišljaš. Nekada ti je odgovor ravno ispred nosa, ali ga ne vidiš jer razmišljaš glavom, a ne srcem.

7. Čije srce bi ti bilo teže slomiti?

via GIPHY


Složi u glavi dva scenarija: u jednom ćeš slomiti srce dečku broj 1, a u drugom dečku broj 2. Koji ti se od tih scenarija čini groznijim i u kojem se nikako ne možeš zamisliti? Bez kojeg od njih ne možeš zamisliti svoj život? Onaj koji ti je tada na pameti je onaj kojeg trebaš odabrati.

8. Kada ti zazvoni mobitel jer ti je došla poruka, čijoj se poruci nadaš?

Nekada su sitnice te koje će ti reći koja je najbolja odluka, a ovo je jedna od tih. Kada čuješ da ti je došla poruka, čijoj se poruci ponadaš? Ako ti se sviđa dečko broj 2, a kada pogledaš na mobitel i vidiš poruku od dečka broj 1, bit će ti i dalje drago, ali ćeš osjetiti malo razočaranje. Ovo je jedan od full jednostavnih načina za pronaći odgovor na teško pitanje.

9. Pokreni isti razgovor s obojicom

Odaberi temu, bilo da su filmovi, serije, glazba, hrana, što god ti je drago i pokreni razgovor s obojicom na istu temu – primjerice o zadnjem filmu koji si pogledala. Kada vodiš isti razgovor s obojicom vidjet ćeš u koliko će različitim smjerovima oni otići i u koji ćeš se razgovor više unijeti.

10. Osjećaš li se loše zbog jednog od njih?

via GIPHY


Koliko god bili simpatični, pametni i zgodni, kako se odnose prema tebi i kako se osjećaš u njihovom društvu je ono što je bitno. Onaj s kojim se osjećaš kao najljepša i najbolja djevojka na svijetu, koji te uvijek iznenadi nekim komplimentom ili lijepom gestom – on je taj. Netko zbog koga se uvijek osjećaš loše ili kao da nisi dovoljno dobra, takva ti osoba ne treba ni u ljubavnom životu, ni u životu općenito.

11. Ne traži frendice da donesu tu odluku umjesto tebe

Koliko god frendice i njihovo mišljenje bilo važno, konačna odluka neka bude tvoja. One ne znaju obojicu toliko dobro kao ti i one ne mogu znati što ti točno osjećaš prema svakome od njih. Možeš ih zatražiti za mišljenje, ali nikako dopustiti da odluka bude bilo čija osim isključivo tvoja. Nekada je dobro čuti tuđe mišljenje, ali ne uzimaj ga zdravo za gotovo.

12. S kojim ti nije problem sjediti u tišini?

Tišina nekada može reći puno više od riječi. S onom osobom s kojom možeš sjediti u tišini i osjećati se ugodno je osoba za tebe. Bilo da oboje čitate svatko svoju knjigu i chillate zajedno, sjedite na kauču, gledate seriju... s kojim sve te stvari djeluju prirodno i osjećaš se kao da se ne moraš previše truditi kako bi se osjećali ugodno, vjerojatno je netko s kime će ti i na dulje staze biti ugodnije.

13. Male stvari su isto bitne

via GIPHY


Koja mu je omiljena boja? Kada ima rođendan? Kako mu se zove sestra/brat? O kojem zapamtiš razne sitnice i detalje koje ti je nekada usput rekao, to je onaj koji te u konačnici i više zanima.

Kada razmisliš o svim ovim stvarima, shvatit ćeš da zapravo uopće nije bilo tako teško donijeti odluku.

Foto: Imdb/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Vrijeme je da ih otkriješ i ti! Ovih 13 stvari ti nitko nikad nije rekao o gubitku nevinosti

Što točno trebaš raditi s jezikom kada se ljubiš? Ovih sedam savjeta će ti sigurno dobro doći

Otkrivena je tajna prave ljubavi! Moglo bi biti jednostavnije nego što ste mislili...

ljubav dva dečka odluka kako odabrati

Još vijesti